Ob 21. uri je v veljavo stopila policijska ura oziroma omejitev gibanja med 21. in 6. uro. Ravno zaradi tega ukrepa se je v štajerski prestolnici na ulici zbrala skupina protestnikov.

Na Glavnem trgu se je zbralo več deset protestnikov, ki so med drugim vzklikali, da policijska ura ni ustavna. Med protestniki je prišlo do verbalnega spopada. Tudi med policijo in protestniki je prišlo tudi do nekaj hude krvi, protestniki so policistom namenili nekaj grdih besed. 

Premier Janez Janša je medtem protestnike na Twitterju pozval k streznitvi. »Ogrožate zdravje in življenja,« sporoča: »Današnje število okužb je rekordno. Ukrepi so nujni.«

»Streznite se,« je zbiranje protestnikov na Twitterju ostro komentiral Janša. Po njegovih navedbah je bilo v današnjem dnevu potrjenih več kot 1.100 pozitivnih primerov okužb s covidom. 

Protestniki so na trgu vztrajali slabo uro, nato so se razšli. Napovedujejo nov protest, ki ga načrtujejo že jutri ob 21. uri.

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Policija in (nepreverjen)

policijske ure obvezne za mir in red.

Salafist (nepreverjen)

Zglednejo pa tak vsi vo kak če nebe mele Iq nad 70 hehe

2 (nepreverjen)

Brezposelni idioti kateri naredijo vedno vse kontra kot bi mogli, so najbolj pametni sami pa nimajo za burek...

čarni vrag (nepreverjen)

TUČI TUČI KORONAŠE
KER ONI UNIČUJEJO ŽIVLJENJE NAŠE

In reply to by 2 (nepreverjen)

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

Kaj takeha se u Prištin za vreme policijske ure nikad ne bi dogodili da bi ko protestiral

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Rocker1 (nepreverjen)

Pri nas lahko Policaji celo fašejo in to tudi dobro vejo ! Včasih so policaji na Želežniski postaji (beri oštarija) v MB in LJ ob 4h zjutraj zelo zelo hitro prišli na vrsto še posej tisti najbolj divji pa trmasti. Dobra šola za policaja, takšen policaj potem postane trezen policaj. Maribor in Mariborčani pa vedno "opravičijo sloves Štajerca" (če se jih provocira in izziva). Vsi ta protest obsojajo pri tem pa ne vedo da je kriza virusa samo krinka za uvedbo in izvajanje popolnega nadzora, kar policajem seveda vedno paše (se obnašajo neoliberalno) ne glede kdo je na oblasti. Pri tem pa pozabljajo da so predmet ta istega sistemskega nadzora tudi sami (kot je nazorno afera samo-prisluškovanja Tetre pokazala). Ne vem kako kdo od policajev razmišlja, samo pameten policaj ve kje je t.i. zdrava meja, če-tudi ima pokrit hrbet. Blesavi pa bo šel stopnjevat in delat neumnosti. Narava ljubi "ravnotežje" ergo se na drugi strani vedno najde kdo, ki to ranotežje vzpostavi.
Policijska ura ne glede na to da je odlok sprejela vlada in ima seveda nek namen ( zajezitev virusa ) poleg seveda skritih desničarskih namenov - neustavna in protizakonita, se lahko po obstoječi zakonodaji razpiše in izvaja samo v IZREDNIH RAZMERAH katere pa niso razglašene. Policaji bi to morali znati vsaj tisti ki so med njimi pravniki !

In reply to by ehmeti mehmeti (nepreverjen)

Alisdhdhsjsja (nepreverjen)

Glavno, da imajo pivo v rokah...

nivo -1 (nepreverjen)

se vidi dejanski intelektualni nivo naše levice....

Utersteiermark (nepreverjen)

Protestniki pa enaki kot na koesarskih protestih v mb....glavni organizator-RENATO VOLKER-HIV-mariborski gej ki je hkrati velik prijatelj Aleksandra Arsenovica!!!!-naj raje zahtevajo odstop zupana-to bi raje videla vecina prebivalcev Maribora!!!!!!

In reply to by nivo -1 (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

jaz se z gayi ne rokujem
ker jim smrdijo prsti
ker si jih v rit tiščijo

In reply to by Utersteiermark (nepreverjen)

Jajajjajajajjaja (nepreverjen)

To so taki IQ kandidati kak nasi black gringosi. Cudno ka se ne protestirajo tam pred zvezdo pa se derejo kak budale... :)))

Lhde (nepreverjen)

Nucamo vec takšnih ka to ka delajo z nami je kršenje človekovih osnovnih pravic.

Protestnike v zapor (nepreverjen)

jim odvzet drzavljanske pravice in izgnat v Albaniju

In reply to by Lhde (nepreverjen)

Utersteiermark (nepreverjen)

Radi bi zrusili janso ki je seveda najboljsi predsednik v sloveniji zadnjih75 let!!!!!to delomrznisko pa drhal cimprej odstranite in izselite iz drzave!!!!!skodujejo nasemu zdravju!!!!!

In reply to by Protestnike v zapor (nepreverjen)

Rocker1 (nepreverjen)

Ja eni ste gosti v tej državi zdaj in tukaj, četudi z državljanstvom pa lahko v primeru nevzdrženga še kam drugam odidete ne !? Jaz sem tukaj resident in popolnega nadzora tako pavšalno pod krinko ne vem česa vsega, ne bo izvajal noben. In to je bistvo tega protesta ! Ne razumete, ker vidite samo virus in posledice. Krizne in izredne razmere pa so priložnost za marsikaj, se je že v zgodovini dogajalo in se dogaja tudi sedaj (še bo zelo vroče okoli teh nabav medicinske opreme). Če bo Janši uspelo kaj je "naumio" potem boste t.i. gosti drugi takoj za begunci na vrsto prišli. Desničarji so v zgodovini vedno sproducirali problem, katerega so potem drugi reševali in plačevali.

In reply to by Protestnike v zapor (nepreverjen)

Utersteiermark (nepreverjen)

Pa ti si ziva budala!!!!!!to kar pises ti je tudi krsenje clovekovih pravic!!!!!imamo pravico da smo zdravi!!!!!kaj je zdaj problem tukaj idiot?????

In reply to by Lhde (nepreverjen)

Utersteiermark (nepreverjen)

Naj raje zahtevajo ODSTOP ALEKSANDERJA ARSENOVICA IZ DELOVNEGA MESTA ZUPANA- s tem se strinja velika vecina prebivalcev maribora!!!!!

BANDA PREKLETA (nepreverjen)

Evo to so GNOJI balkanskih korenin, VSE TAKE POPISATI IN ČE BODO FASALI VIRUS ZA NJIH NI BOLNIŠNICE ALI SO PA SAMOPLAČNIKI ne razumem, da obstajajo v Sloveniji taka TELETA, ki se pri 1500 okuženih/dnevno še naprej norčujejo. Ker sistem ni v stanju obračunati z to bando se moramo angažirati državljani in obračunati z takimi izmečki. Takšni tipi NE SODIJO MED CIVILIZACIJO.

KAJ DELA POLICIJA ? (nepreverjen)

Pa kaj dela policija ? Zraven gledajo in se umaknejo, da lahko ti izmečki protestirajo, namesto, da bi ukrepali v skladu z zakonodajo. Čistko je potrebno napraviti tudi pri teh policajčekih, ker jih je večina solidarna z protestniki in ne ukrepajo nagnati jih v p........ m........

čikapajo (nepreverjen)

če bi jaz bil policaj
mi ga golazen ne bi tako srala

In reply to by KAJ DELA POLICIJA ? (nepreverjen)

DRŽAVLJANI GREMO (nepreverjen)

Državljani, dajmo se organizirajmo in to bando, ki uničuje tudi naše zdravje, naženimo iz države, izgleda, da policija noče narediti reda.

Hick (nepreverjen)

😇 , ali bi lahko bil tako zavzet ter zahteval da bi inspektorji bolj kontrolirali podjetja? Ko gredo ljudje v gostilno, gredo vecinoma z namenom srecati svoje prijatelje, ne druzijo se vsepovprek! Ko pa v sluzbo pa smo prisiljeni v kontakte z sodelavci , malo delovnih mest v proizvodnji lahko izoliras! Zakaj ni nobenih informacij o okuzbah v tovarnah? Samo zdravstvo, javna uprava, solstvo so ogrozeni? Pa kaj resno kdo misli da ukrepi delujejo edino v podjetjih?

black panter

pa moremo delati,ka do lopovski kapitalisti meli dobiček

In reply to by Hick (nepreverjen)

stary1 (nepreverjen)

tele mamino pojdi privat pa boš delal za sebe in ne za kapitalista

In reply to by black panter

Rocker1 (nepreverjen)

Ne vem glih kak je to mišljeno ! Če je dobesedno ? Ampak, če vprašaš vsakega samozaposlenega za koga dela, ti bo pokazal mesečni obračun na katerem so obremenitve, 1. delaš za finančne trge aka banke, posojilnice etc. ker delaš z kapitalom katerega nisi lastnik, si si izposodil za posel, ker nobeden ne more vse sfinancirati sam, dolžniška ekonomija - več kot je dolga bolje živijo banke, posledično posredno preko taks, trošarin, dajatev , davkov obremenitev država, to so dobički tretjih kateri so prav tako obremenjeni z obremenitvami, katere poganjaš ti kot podjetnik tretjim, ki so tudi davčni zavezanci (obremenjeni s strani države), 2. delaš za državo, direktne obremenitve na subjekt kot pojetnika, 3. delaš da imajo najprej vsi drugi, šele potem kaj ostane (beri netto dobiček) ostane tebi. Noben ne dela čisto za sebe ker je sistem tako nastavljen, edina razlika je, da si delo si organiziraš sam in da poslovna tveganja prevzameš na sebe (pa delaš več kot bi delal sicer pa si tega celo ne zaračunaš/izplačaš iz različnih vzrokov) za katera pa si tudi zakonsko odgovoren. Ne vem če trditev odgovarja dejanskemu stanju.

In reply to by stary1 (nepreverjen)

Utersteiermark (nepreverjen)

Da organizirajmo se ze enkrat mi ki podpiramo ukrepe vlade in jih razsujmo-prokleta komunisticna cefurska levicarska golazen ki nam dela skodo ze od leta 1945 naprej!!!!!radi bi zrusili naso vladonin se naprej kradli delavnim slovencem!!!!!!!gremo nad njih sami!!!!!!!organizirajmo se cimprej in naredimo red!!!!!

5453534 (nepreverjen)

Edino prav, zakoj bi sedele doma pa pasivno sprejemali nesmiselno sranja od ''ukrepov''. Podperan.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice