V študentskem kampusu, med UŠC Leona Štuklja in zelenico za 7. študentskim domom, se danes odvija Bogračfest.

Klub Študentov Lendava tudi letos v Mariboru organizira največjo vseštudentsko kulinarično prireditev, in sicer že 15. Študentski Bogračfest. Ta se odvija v študentskem kampusu, med UŠC Leona Štuklja in zelenico za 7. študentskim domom.

Letos že 15. Študentski Bogračfest

Študentski Bogračfest v Mariboru lendavski študenti uspešno organizirajo že vse od leta 2004. Po lanski uspešni izvedbi tudi letos upajo na čim večjo udeležbo in prijetno zabavo. Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Ta se odvijata vzporedno ter ponujata pester izbor dogajanja.

Popoldanski del, ki se prične ob 12. uri, je namenjen študentskim ekipam iz celotne Slovenije, da se pomerijo v kuhanju najboljšega bograča ter tako svoji ekipi prikuhajo naslov zmagovalca. Na stojnicah pa je ekipam omogočena tudi predstavitev svoje organizacije ter delovanja. Po končanem tekmovanju sledi še glasbeni večerni program. V dvorani Štuk bodo v nastopili bodo Blue Planet in Modrijani

»V Mariboru se danes odvija že 15. Študentski Bogračfest, obstaja pa tudi lendavski Bogračfest, ki bo letos avgusta v Lendavi. Večjo tradicijo pa ima študentski, saj se je s tem tudi vse začelo. Danes pripravljamo naš tradicionalni madžarski bograč in pa tudi langoš. S kuhanjem in vsemi pripravami smo začeli že ob 12. uri, kuhanje pa traja vse do 18. ure. Takrat potem žirija pobere bograče, jih oceni in nato razglasijo zmagovalca in s tem se zaključi zadeva,« nam je zaupal Simon Sekereš, predsednik Kluba lendavskih študentov. 

Študente sta podprla tudi župan Maribora Andrej Fištravec in lendavski župan Anton Balažek

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
oj-oj (nepreverjen)

to na sliki je daleč od bograča

bogračijada (nepreverjen)

Zatau ka ga kuja cejla slovenija. Neje naš bograč. Vido san od mrkefce do samo paprike do telko glih ka nejso sojini polpeti not vse.

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jedlo, pilo, plesalo ... in fukalo !

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Koja slika župana. V ospredju njegova faca z hinavskim nasmehom, v ozadju dve črni zastavi. Koji bedaki !

Trava zelena (nepreverjen)

NAFTA JE ZMAGALA ! kuhar napiši kaj o tem !

Joško2555 (nepreverjen)

marjat telko olja je notrek, ka do amerikanci napadnuli kotel!!!

Starejše novice