Foto: Jure Banfi
Ptujčani bomo tudi letošnji december začutili praznični utrip našega mesta. Z današnjim prižigom lučk se je Ptuj ovil v praznično podobo.

Na Ptuju so danes prižgali letošnje praznične lučke, s čimer se v mestu pričenjajo decembrske prireditve. Ob 17.45 je zbrane ogrel zbor učencev ptujskih osnovnih šol, nato pa sta mesto slavnostno osvetlili Nuška Gajšek ter mini županja Zoja Stater. 

Po prižigu lučk je sledila predstava za otroke Ledena kraljica in nastop lokalnega ptujskega banda Laganini.

S tem ko se je Ptuj ovil v čarobno podobo, so se prvi obiskovalci sprehodili tudi skozi praznični sejem, ki bo na Mestnem trgu cel december. Ta ponuja slastne dobrote, darilca in razne druge izdelke domače in umetnostne obrti. 

V hiškah je zadišalo po decembrskih dobrotah, prvi obiskovalci so si privoščili zabavo na Pravljičnem drsališču na mestni tržnici ter se zavrteli na Pravljičnem vrtiljaku na Miklošičevi ulici.

Zadnje decembrske dni na Ptuju glasbeno doživetje

Zadnje dneve v letu bo Mestni trg preplavila glasba. 

29. decembra ob 19.30 prihaja Trio Vivere, ki se je preoblikoval iz nekdanje vseslovensko znane skupine Eroika, medtem ko bo Alya z bandom obiskovalce zabavala 30. decembra od 19.30 dalje.

Na silvestrovanje na Ptuj

Od starega leta se bomo na Mestnem trgu najprej poslovili s praznično igrivostjo na otroškem silvestrovanju s pričetkom ob 11.00.

Na večernem silvestrovanju od 22.00 dalje pa bomo novo leto na Mestnem trgu pričakali s Karneval bandom in DJ Bojčem, ki vas bosta v ritmih dobrih starih hitov zabavala vse do zgodnjih jutranjih ur.

To je celoten program ptujskega prazničnega decembra. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice