Grad v Murski Soboti je bil prizorišče petega kulinaričnega dogodka Gourmet Over Mura, kjer so obiskovalci lahko posegli po odlični hrani in pijači.

Včeraj zvečer ste lahko dodobra razvajali svoje brbončice, saj se je v Murski Soboti odvijal že peti Gourmet Over Mura. Kulinarična pustolovščina, kot ji pravijo organizatorji, vas je tudi včeraj popeljala širom Slovenije in onkraj naših meja. Dobrega vzdušja ni pokvarilo niti nekoliko slabše vreme.

Domačim chefom so se včeraj pridružili štirje priznani mojstri iz tujine, med katerimi sta najbolj poznana Rudolf Štefan in Max Stiegl. Poleg njiju je obiskovalce razvajalo še šest priznanih chefov.

Foto: Jan Vitez

Njihove jedi je spremljalo izvrstno vino mednarodne zasedbe sedmih vinarjev, poskrbljeno pa je bilo tudi za ljubitelje piva. Organizatorji so ob tem poskrbeli tudi za dva odra z živo glasbo in tako so poleg kulinaričnih dobrot, ustvarili še dober ambient.

Gourmet Over Mura je dogodek v sklopu širšega projekta, ki si prizadeva kulinarično podobo pomurske regije dvigniti na višji nivo in gostom ponuditi nekaj več. Nosilci projekta so domačija Firbas, vinarstvo Marof, šunkarna Kodila, pivovarna Bevog, gostilna Rajh, vinarstvo Steyer in oljarna Kocbek.

Foto: Jure Banfi

Utrip in včerajšnje dogajanje na Gourmet Over Mura pa si lahko pogledate tudi v priloženih videoposnetkih.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čengiz (nepreverjen)

Zgledajo mi bolj lačni kot siti.

Tunkaa (nepreverjen)

Noure cejne bonov za en oblozen kruhek!!

juuj (nepreverjen)

koga briga kruhek
ko pa imaš toalet
in modre kekse iz pisoarja

In reply to by Tunkaa (nepreverjen)

sočič (nepreverjen)

Ka štoj zna od kec so te Koudilove šunke ? Poljska Romunija ,Bulgarija ? Samo pijtan

Markod (nepreverjen)

Predrago, samo za elito. Kozarec 5 eurov, malo pojdite na dan odprtih vrat Radgonskih goric

idemo štenkaši (nepreverjen)

Ka ostali štenkaši še vsi spijo ka je tak malo komentarov pa je že 12:00 vöra??? Lekar so vsi še mačeči od pijančevanja in pitja slaboga vina pa jeftinoga piva včeraj. Itak de cejli den pa na pune sranja po ton dogodki od tistih kerin je višek kulinarike hamburger pri pajdoji pa šmarnica iz Strejovec. Komi je tou predrago pač ta nejde. Zatou je tej dogodeg nej slab, niti hrana in pijača sta zatou nej slabiva, če sta dragiva. Dobra hrana v dobrih gostilnaj doma in po svejti je tudi draga, pa zatou verjetno tan domačini ne serejo po tistih. Pač nejdejo. Vedno maš izbiro iti nekan ge je tvojomi žepi prijazna cejna.

alkimist

Favšija van pa v mlati. Namesto ka bi podprli lokalno prireditev, trbej pošinfati brez argumenta. Jeba to kda je vrhunec kulinarike v domači kunji pohani picek v svinjski masti pa pomfri z majonezo. Še malo pa de mek v Soboti in te lejko razvajali svoje brbončice na van primernon nivoji.

sočič (nepreverjen)

alkimist------------ Tudi v Lendavi na bograč festu niso podprli lokalnih pridelovalcev mesa .Kuhali so Poljsko govedino

In reply to by alkimist

Starejše novice