V središču Maribora je zadišalo po ulični hrani. Mednarodni okusi so zavzeli Trg Leona Štuklja, kjer že tretjič zapored gostuje slovita turneja ulične prehrane Street Food Market.

Od danes do sobote se s Trga Leona Štuklja vijejo dišave po mednarodni kuhinji. Odlična hrana, pripravljena v predelanih tovornjakih in glasbena spremljava je na največji trg znova privabila številne obiskovalce. Tako domače kot od drugod, tudi tujine. Maribor kaže podobo kulinaričnega mesta, kjer se na enem mestu da dobiti hrano in pijačo z vsega sveta.

Pokusiti je mogoče skorajda vse. Od indijske, vzhodnoevropske do domače kuhinje. Potem ko se je festival v prvih dveh letih zelo dobro prijel, je skoraj polovica ponudnikov letos novih. Kot se za štajersko prestolnico spodobi, je odlično poskrbljeno tudi za hladna okrepčila, pri hrani pa na svoj račun pridejo tudi vegani in vegetarijanci.

Po četrtkovem uvodu sledita še petkov in sobotni del. Vsak dan od 11. do 22. ure bodo iz lično predelanih tovornjakov in prikolic ponudniki z vsega sveta ponujali svoje dobrote.

Poskrbljeno je tudi za animacijo otrok v tako imenovani »Veveričkini vasi za najmlajše«. Festival bo tako kot doslej imel humanitarno noto. Del sredstev, zbranih na 3. Street Food Market Maribor, bo namenjen projektu Botrstvo.

FOTO: Jaka Arbutina

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice