Včeraj je bil na vrsti nov koncert, ki spada v sklop letošnjega "skritega dvorišča". Obiskovalke in obiskovalci so tokrat prisluhnili zvokom harmonike.

Miha Debevec je večkratni absolutni zmagovalec v igranju na diatonično harmoniko na nekaterih najprestižnejših tekmovanjih na svetu. Med vidnejšimi nastopi v zadnjem obdobju velja omeniti koncerte v New Yorku, Bruslju, Berlinu, Stockholmu, na Floridi in v Teksasu.

Dejan Kušer je magistriral na ljubljanski Akademiji za glasbo. Sodeloval je z mnogimi komornimi zasedbami, med drugim pod mentorstvom Tomaža Lorenza. Kot profesor harmonike svoje glasbeno znanje prenaša na mlajše generacije. 

Izvajalca dosegata prepoznaven glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila, glasba prerašča tudi v druge, za ti dve glasbili zahtevnejše glasbene zvrsti. Z združitvijo obeh vrst harmonik so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene. Njun opus obsega priredbe od klasične in popularne ter vse do etnoglasbe z najrazličnejših koncev sveta. 

FOTO: Jan Vitez

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost MS (nepreverjen)

Zgleda kot SDjev privat koncert

Prekmurec-/- (nepreverjen)

Zgleda da si malo omejen v glavi.

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Ges san bil pa je SD tretja stranka, takoj za SDSon pa SNSon, štero nebi nikdar volo... Aja, pa vsaj pri kulturi dajte svoje življenjske frustracije v politiki vkraj...

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

ObcanMatko (nepreverjen)

Fajn, me veseli. Zakaj o tem nihce razenpar izbrancev nič ne ve?

Sicer pa se vsaj nekaj dogaja, leoo

Hmmmm (nepreverjen)

https://www.zkts-ms.si/node/1790

Že od pamtiveka je tak, ka se dogodki, šteri se dogajajo poleti zunaj, v primeri slaboga vremena nekan preložijo. Soboško poletje je te v Gledališči park, skrito dvorišče pa v hranilnici prekmurskih dobrot. . Za vsak dogodek gej obvestilo na spletni strani prireditelja. Mogoče tudi na facebooki. Če nešče ščej iti, de to pač prevero. Što pa neje glih zagreti, pa je te na forumaj glasen pa šinfle tiste, šteri so si to spremembo poglednili oziroma bili obveščeni o ton...

In reply to by ObcanMatko (nepreverjen)

šarvedij (nepreverjen)

Te prireditve niso vredne počenega groša .Sranje od sranja

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Oj-oj (nepreverjen)
regres (nepreverjen)

SD

In reply to by Oj-oj (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Vrhunski umetniki, čudovita zadeva, vi pa o politiki.
Sram vas naj bo!

In reply to by regres (nepreverjen)

Oj-oj (nepreverjen)

SD težko ka so dužne vseposede....mislo san na občino

In reply to by regres (nepreverjen)

bono1

Če nej rdeča kravata te pa pač rdeča majica samo, ka je v barvi.

SerecD (nepreverjen)

Super zgleda, žal nisem vedel za to. Imam počasi občutek, ka si organizatorji ne želijo Sobočancev, da pridemo.

Brankoo (nepreverjen)

Ta nastop je bil umetnostno izvajanjanje svetovno znanih uspešnic na diatonični in kromatični harmoniki, se ne da sploh primerjati kvaliteta izvajanja z domačimi veseličnimi ansambli ali prišlekov z juga. Eno je popularnost preko medijev za maso ljudi, drugo je pa umetnostno, tehnično izvajanje. Komentatorji, politika pa s tem res nima nobene zveze.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice