FOTO: Jure Banfi
Mladi so na Trgu zmage pričarali Evropo v malem.

Z glasbo in plesom, kulinariko ter pisanimi nastopi so središče mesta danes popestrili učenci in dijaki pomurskih srednjih in osnovnih šol. Informacijska točka Europe Direct Pomurje, Osnovna šola II Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota so namreč na pripravili prireditev Evropska vas, ki opozarja na pomen solidarnosti, medkulturnega razumevanja, spoznavanja različnih narodov in zavedanja lastne kulturne identiteti. 

Na Trgu kulture v Murski Soboti se je tokrat predstavilo kar 30 šol. Učenci in dijaki so obiskovalce seznanili s posebnostmi držav, ki sestavljajo evropsko družino. Vreme je bilo kot naročeno, prizorišče pa prežeto z glasbo, plesom, kulinariko in vzdušjem, ki ga lahko pričarajo le mladi. 

Tudi naša ekipa se je podala na teren in si ogledala pestro dogajanje na prireditvenem prostoru in ob stojnicah. Nekaj utrinkov vam zdaj ponujamo v video posnetku in fotogaleriji:

Pri dogodku so sodelovale naslednje pomurske šole: OŠ II Murska Sobota, Podružnična osnovna šola Krog, OŠ Grad, OŠ I Murska Sobota, OŠ III Murska Sobota, OŠ IV Murska Sobota, OŠ Šalovci, OŠ Veržej, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Bakovci, DOŠ I Lendava, DOŠ Genterovci, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Tišina, OŠ Gornji Petrovci, OŠ Kuzma, OŠ Sveti Jurij, OŠ Puconci, OŠ Fokovci, OŠ Turnišče, DOŠ Dobrovnik, OŠ Kobilje, OŠ Križevci, OŠ Mala Nedelja, OŠ Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela, OŠ in vrtec Apače, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota in Ekonomska šola Murska Sobota.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tunkaa (nepreverjen)
Trg (nepreverjen)

Od kdaj pa je pri galeriji in knjižnici trg zmage?? A sta 2 trga zmage??

Grt (nepreverjen)

To je napaka v članki,če nisi iz ms je opravičljiva, gre za t.i. Trg kulture.

In reply to by Trg (nepreverjen)

Starejše novice