Potem, ko je bil soboški grad včeraj prizorišče kulinarične prireditve Gourmet Over Mura, se danes tam odvijal Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice.

Danes ste lahko v Murski Soboti preizkusili prekmursko gibanico in prekmursko šunko od štiridesetih različnih proizvajalcev. V soboškem gradu je namreč potekal Festiva prekmurske šunke in prekmurske gibanice.

Obiskovalcem so bile na voljo tudi tradicionalne prekmurske jedi kot so bograč, langaš, dődoli in vrhunska vina. Za pester spremljevali program so poskrbeli KAT & The DEDO`s.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
EMIL S. (nepreverjen)

Res me zanima kelko je bilo v tej Prekmurski šunki in Prekmurski gibanici prekmurskoga ??? vupan staviti, da zelo malo ali nič.

goostt (nepreverjen)

Bilo bi se dobro ozreti malo okrog npr. v Lendavo !

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

No ja, vsaki den neka gurmanskoga, včera, gnes, sobočanci do vsi predebeli, seveda če je šenki, sicer pa takšemi kak je festival šunke in gibanice vsaka čast, vendar je to vse daleč od tistoga pravoga domačega, tisto dobiš samo pri tistih šteri se ne bahajo, pa se teh navodil ki si jih je nekak prilagodil sploh ne držijo. Negdaj so šunko delali na Goričkon, v zabeli ali čebri so meli ravenci pa marki, štajerci v tunki. Zdaj pa seveda goričanci več "nevejo" prave šunke napraviti, ka si je en ravenec zmislo kriterije. Prav tak je gibanica bila na Markaston, na goričkon pa retaši, pa beleši, pa posolanka, lepen, pa šče marsikaj.Toliko v vednost!

Markod (nepreverjen)

Šenki, včeraj je bilou daleč predrago, samo kupica 5 eurof, tisto malo gesti pa 6 eurof, daleč od šenli

In reply to by balounar (nepreverjen)

Viktor (nepreverjen)

Festival "soboške bratve" (brez trgatve)!

Bučko (nepreverjen)

Pa zakaj vedno samo šimfate? Pohvalite kdaj kakšni stvar ali pa se sami spravite zraven in nekaj napravite, socialni kavčarji.

luc-ifer (nepreverjen)

Pa vsi nemrejo samo hvaliti, včasih je kritika tudi dobra se kakšna stvar pobokša?

In reply to by Bučko (nepreverjen)

razočarani (nepreverjen)

Prireditev je bila dobro organizirana in izvedena vendar namenjena samo izbrancem oz. elitam( političnim in drugim) ,ki si lahko privoščijo ,da zapravijo več kot 100 € za male prigrizke in kak dc. vina. Prireditev je bila reklamirana kot dogodek gastronomije ,kjer naj bi spoznali našo Prekmursko gastronomijo.Gospodje ,ki so prireditev pripravljali in izpeljali so si zopet napolnili svoje bančne račune, glede obiskovalcev pa jim je itak vseeno ,saj dobro vedo da bodo prišli vsi tisti ,ki se morajo pokazati in biti videni na vsak način isto kot na soboški ulici ob petkih.Tudi sam sem bil na prireditvi in za denar ,ki sem ga zapravil bi si lahko privoščil vikend počitnice za dve osebi ( all inclusiv). NIKDAR VEČ

balounar (nepreverjen)

RAZOČARANI Tak ti trbej, ka pa iščeš tan! mi nešterni smo to že davno gor prišli, zato nas pa tan več nega. Ja pa še to: Nej so zaman to ka Diši, pa Šunka, pa gibanica v Moravcaj v centri turizma pred lejti ven stirali.

In reply to by razočarani (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

RAZOČARANI Tak ti trbej, ka pa iščeš tan! mi nešterni smo to že davno gor prišli, zato nas pa tan več nega. Ja pa še to: Nej so zaman to ka Diši, pa Šunka, pa gibanica v Moravcaj v centri turizma pred lejti ven stirali.

In reply to by razočarani (nepreverjen)

Starejše novice