Foto: Nika Škrilec
Na grajskem dvorišču v klubu MIKK je na petkov večer za prijetno vzdušje poskrbel Balladero, ki se je po dvoletnem premoru spet vrnil v Mursko Soboto. 

V okviru Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota, je v petek zvečer na grajskem dvorišču nastopil Balladero.

Petkovo zasedbo so sestavljali Dominik Bagola (Balladero), Boštjan Gradišek, Nace Jordan, Martin Lunder in Amadej Herzog.

Foto: Nika Škrilec

Dominik Bagola (Balladero) je priznan klavirski kantavtor iz Prekmurja, izdal je dva uspešna albuma Club Deuce in Perfect You, napoveduje pa še izdajo tretjega albuma.

Foto: Nika Škrilec

Medtem ko ob imenu Balladero v ušesih še vedno odmeva predvsem najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi, je Balladero izdal številne nove - Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, Ponesi me (2020), Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem.

Letošnje leto pa osvežuje s spomladansko nabrito rokersko Najina in povsem novim, poletno zapeljanim Potujem, pri katerih je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uwe-ja Bosserta (Reamonn).

Balladero ob radijskih oddajah ostaja tudi koncertno aktiven. Maja je nastopil v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festvalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom - SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje raznolike glasbene poti.

Po pestrem koncertnem poletju pa se bo letos širšemu občinstvu predstavil tudi v finalu Slovenske popevke s skladbo Marelice.

Balladera sicer ob polnokrvni odrski izvedbi krasijo skladbe, ki imajo svoj unikaten karakter, od razigranih popevk, do zasanjanih balad, udarnih rokerskih rifov in pop 'poskočnic'.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

Pa tau je nej za poslušate...

Cezar (nepreverjen)

tudi če nigdar več nebi prišo bi bilou čisto ok

kingulo (nepreverjen)

saj ni bil pogrešan. pol že boljši bil v psyhopathu.

sandi 1 (nepreverjen)

pa ta baladero zdaj prvič igra skupaj ali imajo vaje za nastop ?????

Starejše novice