Pravljični december ob Muri nas med drugim vabi na izlet v polarne dežele in vesolje.

V Gornji Radgoni se je začel pravljični december, v katerem bodo postavili peto pravljično mesto s praznično in kulinarično ponudbo, na Meleh pa bodo na ogled čudoviti svet Arktike v Polarni deželi in skrivnosti nočnega neba v najmodernejšem mobilnem Planetariju

Praznične atrakcije so podrobneje predstavili na včerajšnji tiskovni konferenci, kjer so dejali, da bo mesto sejmov in penin s celotno občino v veselem decembru 2019 ponujalo niz različnih prireditev za vse okuse in vse generacije. Del prireditev je sofinanciran iz evropskih sredstev v okviru projekta City Cooperation II oziroma Sodelovanje mest, ki ga izvaja PORA Gornja Radgona.

Vsak dan na obisku Božiček

Po besedah direktorice Kultprotura Tatjane Kotnik - Karba bodo glasbeni nastopi na določenih mestih, ki so navedena v občinskem koledarju prireditev na zloženkah v Ticu in na spletnih straneh zavoda Kultprotur.

»Posebej bi izpostavila že tradicionalno, 5. pravljično mesto, ki bo na praznično okrašenem Trgu svobode od 16. do 18. decembra med 16. in 18. uro. Z izvrstnimi nastopi – glasbo, recitali, igro, plesom in še čim – ki jih pripravljamo občinski zavodi, se bodo predstavili posamezniki in skupine,« je povedala direktorica.

  • 16. decembra se bodo tako predstavili Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, zasebna glasbena šola Maestro, Folklorna skupina Gornja Radgona in Otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko
  • 17. decembra se bosta predstavili Osnovna šola Gornja Radgona in Glasbeni atelje Bach
  • 18. decembra se obeta še predstavitev Osnovne šola dr. Antona Trstenjaka Negova in Kultprotur s koncertom Alye 

Sklepni koncert bo medtem 21. decembra bo v Mladinskem centru.

Vsak dan bo prizorišče obiskal Božiček v spremstvu maskot Apolonije in Boža, na stojnicah bo bogata praznična in kulinarična ponudba. Delavnice za otroke bodo v knjižnici Gornja Radgona, dogodki pa tudi v Domu penine.

Na predvečer Miklavža, 5. decembra ob 17. uri, za otroke v Domu kulture pripravljajo lutkovno predstavo Prigode palčka Obdarovalčka. Že od danes pa je v Vrtnem centru Kurbus na Meleh na ogled mrzla Arktika v družbi polarnih medvedov, pingvinov in mrožev.

Izlet v polarne dežele in vesolje

Poseben projekt predstavlja arktični svet in njegove prebivalce ter tudi problem globalnega segrevanja in posledicah za naše življenje, kar ponazarja videopredstavitev znotraj polarne dežele.

»Pripravili smo tudi iglu, v katerem je čarobna mini božična vasica, skozi katero vozi vlak, za družine in posameznike pa smo pripravili tudi arktični ambient za fotografije, ki jih dobite takoj,« je pojasnila direktorica Vrtnega centra Kurbus Simona Kurbus.

Poleg polarne dežele bo ob sobotah in nedeljah v najmodernejšem mobilnem planetariju v Sloveniji mogoče tudi virtualno potovanje vesolje, na katerem bodo obiskovalci spoznali planete, galaksije, zvezde in ozvezdja ter severni sij. 

Splača se imeti rad

Župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je ob včerajšnji predstavitvi dogodkov dejal, da najmlajši v občini in njeni zavodi občane ter druge obiskovalce že petič zapored skozi pesem in glasbo nagovarjajo, da se splača:

»Splača se imeti rad, splača se objeti, splača se vsem zaželeti vse dobro v prihajajočem novem, ki naj prinese obilo lepega, obilo pozitivnega, zlasti pa osebne sreče in miru. Če sporočilo dobrih želja nadgradimo s sporočilom, ki ga prinaša za verne novorojeni, potem je obisk planetarija v času pričakovanja prava stvar in doživetje, polno dobrih občutkov. Da bi jih bilo čim več,« je poudaril Rojko in se v imenu občine pridružil čestitkam ob prihodu novega leta.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mele (nepreverjen)

Ona dvo posranca Klobose sta tudi na prireditvi ?

baseka (nepreverjen)

Klobaseka sta sramota za normalne radgončare.

In reply to by mele (nepreverjen)

Starejše novice