Soboško jezero bogatejše za nov poligon za paintball in druge športne aktivnosti.

Ob Paviljonu Expanu so po novem možne različne zanimive igre, med drugim archery tag, diskgolf, footgolf ter paintball. Kot nam je povedal predstavnik podjetja Panexfun Beno Sakač, konkurirajo s širokim naborom aktivnosti, ki jih nudijo tudi v paketu, odziv na ponudbo pa je velik.

Doza adrenalina ob Soboškem jezeru

Nove igralne površine za paintball se nahajajo ob avtocesti, pred območjem Surf and sup kluba Pomurje. Po besedah Sakača gre za dokaj velik poligon z lesenimi ovirami, na katerem lahko brez težav igrata tudi dve skupini s po desetimi tekmovalci. Prednost nove lokacije pa je predvsem gostota dreves.

Pri vzpostavljanju novega igrišča niso drastično posegali v okolje; dreves niso podirali, zgolj nekoliko počistili okolico in jo naredili bolj prehodno.

Poligon so preizkusili lani jeseni in ga uradno odprli šestega decembra s prvim velikim teambuildingom. Tovrstna doživetja namreč pripravljajo tudi v sodelovanju s podjetjem Teambuilding Academy (TBA), ki ustvarja inovativne timske izkušnje za povezovanje in motivacijo zaposlenih. 

V omenjenem primeru so dogodek pripravili za eno od velikih, vidnejših slovenskih podjetij, ki je na lokacijo prispelo s kar šestimi avtobusi zaposlenih. Udeleženci so se v Krogu najprej poskusili v tekmovanju z lokom – tako imenovanem Archery tagu – nato pa še v Paintballu ob Expanu. 

Možnost nočnega paintballa

Kot zanimivost omenimo, da je paintball ob odprtju nove lokacije pravzaprav potekal v nočnem času, pri čemer je igralna površina bila razsvetljena z reflektorji. Možnost nočne igre bodo pri Panexfun za večje dogodke oziroma skupine nudili tudi v prihodnje.

Adrenalinska zabava za vse

Najpogosteje adrenalinska doživetja sicer pripravljajo ob rojstnih dneh, za šolske skupine, podjetja ter fantovščine, med strankami pa so tudi navijači športnih skupin in nogometnih klubov.

V prihodnje pa zabavo želijo omogočiti tudi interesentom, ki imajo morda težave pri oblikovanju skupin oziroma zagotavljanju zadostnega števila interesentov za izvedbo paintballa. Na spletu bodo zato občasno objavljali tudi vabila k dogodkom oziroma terminom, namenjenim posameznikom, pri katerih se bodo udeleženci na samem prizorišču razdelili v skupine.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gostitelj123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka en poligon z štirimi paletami? Vi se hecate?

abcdf (nepreverjen)

ka bi te ti rad ka ti gor postavijo vilo za par milijonov? tan boš zadovolen, de zadosta vredi za tebe ka boš se lejko strejlo? :)

In reply to by Gostitelj123 (nepreverjen)

Gostitelj123 (nepreverjen)

Vidin ka vas še dosta nej bilo na paintballe

In reply to by abcdf (nepreverjen)

narod (nepreverjen)

Nemate pojma pa se spravlate na človeka.Dejansko se van vijdi ka ne špilate paintballa. San ogromno odo v avstrijo pa na hrvaško špilat pa je tisto doživetje že sam poligon. Tu pa de sake za svojo paleto čičo pa strejlo. Iz strani lidij keri dejansko špilajo paintball je tau en drek od poligona ali za deco bau.

In reply to by abcdf (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ti moreš iti v tiho sobo. Tisto je zate.

In reply to by Gostitelj123 (nepreverjen)

sd-samo denar (nepreverjen)

Eno miljon eurov še vložite,pa te bo kaj z te drvarnice ;-) Drugi mesec pa nam tak zdignejo komunalščino in še kaj ;-) Vse lepo pa prav ka se nega dela,ali posisili forserate to drvarnico za kero že vrabli čivkajo ka nede rentabilna ;-) ali ka se more,če ništerni z glavo skoz zid.Čas pa bo pokazal svoje kdo ima prav.

se (nepreverjen)

Kak mi pa to politično prepucavanje ide na jetra. Ka ma s to novico politika? Me prav zanima što te plačuje, ka konstant bluziš po teh portalih.

In reply to by sd-samo denar (nepreverjen)

Nemcavci77 (nepreverjen)

Lepo se razvija.

kandelaber (nepreverjen)

Odlično. Vedno več stvari v ponudbi okoli kamenšnice. Zdaj se samo še negativnih štenkašov moremo znebiti pa de nan mogoče pomali šlo nekak na boukše.

Gostitelj123 (nepreverjen)

Sobotainfo tak ste gratale kak pomurec. Sami talate + pa -

Optimum (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Besadstoča brez primere. Kaj mora biti s človekom, da se gre teh igric? Naj malo stroka (psihologija, psihiatrija) pove svoje.

Vipko
Truplo

Ne vem, čemu si proti? Kogar zanima, zakaj pa ne? Taka "strelišča" oz. zametke sem opazil tudi ob Muri med Gradiščem in Murskimi Črnci... Nikomur to ne škodi.
Meni je problem, da vse te zadeve povezujejo z drvarnico, a ta finančno od tega nima nič. Tisti, kateri bodo šli na to "novo pridobitev" se bodo več ali manj pripeljali z rakičanske strani z avti. Drvarnice niti videli ne bodo. Niti evra ne bodo pustili v gostinskem lokalu, še manj si šli ogledat vsebine.
Meni je tu bistvo, pa me okaraktizirajte kot "štenkaša", ni probem, torej je bistvo v tem, da je bilo obljubljeno, da se bo drvarnica finančno sama vzdrževala, pa izgleda nič od tega. Občani niti ne opazimo, da se izguba pokriva preko proračuna, a zaradi tega se sigurno kakšna luknja cesti, katerih ne manjka, ne popravi, se marsikaj drugega ne stori. Niti ne opazimo, da se znesek na položnicah tu in tam zviša... za evro, pa evro... Že sem, pa še enkrat: občina naj že enkrat prikaže črno na belem... poslovanje. Da to vidi neki finančni strokovnjak! Seveda ne mislim s tem kakšnega občinskega finančnika. Še lažje bi bilo, če bi imela drvarnica svoj transakcijski račun, v kar pa močno dvomim?
To je bistvo problema, ne štenkanje. Kar se mene tiče in bil bi vesel, če se na tem prostoru naredi še dirkališče F1, pa za motocross, pa velika športna dvorana, vadbeni center za NK Muro... ampak si lahko to občina privošči? V drvarnico in tudi mestno središče (prenova po tako kratkem času nepotrebna) se je zmetalo veliko denarja, a pozabilo sigurno na marsikaj.

In reply to by Optimum (nepreverjen)

poldiko (nepreverjen)

a ti veš kdaj kaj povedati v 2 stavkih. samo bistvo. komu se da brati vse to, ko pa ima samo 5 min in že gremo naprej. Si razmišljal, da bi šel v politiko?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

To, da si vseeno prebral, čeprav "štenkajoč" bi kazalo na to, da ti je bilo vseeno zanimivo. Tudi z nekaj bistvi? Verjetno tudi z kaj nepotrebnim? Je spet predolgo? Tu in na drugih temah imaš kup komentarjev v enem ali dveh stavkih... kaj pa razen redkih izjem sploh povejo? Še posebej tisti brez pik in vejic?

In reply to by poldiko (nepreverjen)

Ehhhh (nepreverjen)

Adrenalinski park bi fajn biu

ahhh (nepreverjen)

skok v bazen brez vode, je pol adrenalina. probaj.

In reply to by Ehhhh (nepreverjen)

kanžor

Te mreže in vse ostalo me spominja na gojališče fazanov med Beltinci in Gančani

AHAM (nepreverjen)

Ka pa če de varda tü trenejrala ?

Munt (nepreverjen)

Kdaj boste poročali o novih delavnih mestih v Murskai Soboti. Župan gradi center mesta, spomenike in na več mestih površine za igre otrok in odraslih. Ampak, za življenje in igre je potreben denar. Da je denar so potrebna delavna mesta teh pa v M. SOBOTI primankuje. Se vidi da je župan socialist in brez žilice za gospodarstvo z takim županom Sobota nima prihodnosti!

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Munt Ne bluzi, občina de delovna mesta riktala, j ezriktaal v Expanoji pa si samo štenkate.

hhhg (nepreverjen)

Želimo si še en ŠPAR sredi Sobote! Beton je zakon! Je**** naravo

gamelot (nepreverjen)

Kamešnica alias dahau ruls.

Mitokel (nepreverjen)

Večja ponudba, več lidij. Taka če de se što šou strelat pa skrivat za palete, nede nikše škode zato expanoji napravo. Še pa strinjam glede vseh finančnih pomislekov teh vložkov, če se vsaj tekoče poslovanje in vzdrževanje pokriva, te smo že na konji. Sicer je vse fajn kda je novo, mo vodil kak de kaj izgledalo za pet let. In na to moremo tudi premišljevati. Ne samo nove in nove stvari, tudi tekoče vzdrževanje vsega tega rastlinja, naprav in bajne površine.

Pujcek soboški (nepreverjen)

Ka tu je možno tudi hibridno vojskovanje ?

nikaloo (nepreverjen)

MENI NEJE JASNO KA JE DELALA KOMUNALA PRI BRAUDI NA MURI, KA JE TISTO KOSTALO DOBRIH 200.00EUR.

PEJNEZI SE PEREJO NA SAKON METRI:)

narod (nepreverjen)

Ja vejpa ka se pa drujgo dela kak pejneze perejo kda klubi pa občina sodeluvlejo

In reply to by nikaloo (nepreverjen)

Tbikoo (nepreverjen)

Ja te Panex se vseposede rivle notre.Vsega vraga bi rad mel,najrajse pa kes.Delo tak nebi nic.Saj je lane pokazo na otvoritvi expana,ene so moglindelate kak majmune,on pa glavno ka je senke jo pa pil.Pomol pri expane pa itak nej zazivel samo zarade njega.

Pohodnik (nepreverjen)

Bravo čim več dogajanja, lepo je da lahko mladi spoznajo šport in veselje ob vodi ,da ne hodijo po parku.

Tujec3890135 (nepreverjen)

Toti ,ko ma ta panex firmo,na tem jezeru ni naredil se nic.Tisto barako ki ima,je tudi pridobil na hrbte drugih.
Vsaj okolico bi si naj uredil,ne da ima zapusceno kot pri indijancih.Samo kvari okolico.
Oba druga kluba ( gorlko klub in ta novi surf sup klub si lepo urejajo v lastni reziji,prirejajo dogodke za javanost,mislim pravit,nekaj dajo od sebe za javnost.Vidim da so tudi imeli cistilne akcije okoli jezera...ta panex pa niti na svoji parceli ne pobere odpadkov.Samo za denar se mu gre.Mislim da bi prej omenjene klube morala obcina in javnost podpirati...ne pa take ko si samo na hrbte drugih nekgrabijo

Totimar (nepreverjen)

Tej nad menov je lepo napiso zgodbo panexpana....Dela samo to ge ma hasek,pa ge njeme stoj kaj senka.
Saj ov klub tuj,zdaj kda je cuj pujsto med srface te bogatune,vec nej kak je bilo,ka smo dobili obcutek,ka zlatko vec ne vodi toga kluba,in bole majo drujge besedo kak pa kaj.
Ampak vseeno svaka čast deckon,ka se trudijo prikazovate te njihove sporte na vodej.Bar se nekaj dogaja na vodej.

Kalamar g (nepreverjen)

Z.je po mojen zadosti nareda.
Glavno ka surfa in dela vragolije stistim velikim belim.

lako.surfer

Hvala vsen, ki nas hvalite.
Z dobro ekipo smo dosegnole marsikaj,pa še vec bomo.Panexfun se tuj trujde napravite vse,kar je v njegove moče.V bodoče mo probale klube na ton jezere z skupnimi močmi kaj napravte.
Tisti pa ka šinflete vse to dogajanje na jezere,hvala van,ka se bar včimo iz napak,kere delamo pa vas motijo.Smo pa vesele vsi,kere nas naša kamenšnica razveseljuje ka se širijo dejavnosti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice