Neurje, ki se je razbesnelo po velikem delu Slovenije, je najbolj prizadelo Ptuj.

Napovedi meteorologov so se uresničile. Popoldne so začela nastajati krajevna neurja, ki so zajela tudi Štajersko. Neurje je najbolj prizadelo prav Ptuj, kjer je močno neurje z vetrom, nalivom in točo povzročilo veliko škodo.

Toča je pobelila mesto, veter je prevračal drevesa in odkrival strehe, poplavilo je tudi središče mesta in številne objekte.

Veter je po mestu razmetal smetnjake, podiral drevesa in odkrival tudi strehe. Veter je presegal hitrost 100 kilometrov na uro.

Središče Ptuja poplavljeno

Neurje z močnim nalivom je poplavilo središče mesta in številne objekte. V le pol ure je padlo kar 52 litrov dežja na kvadratni meter.

Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo. Jutri bo sprva deloma sončno, sredi dneva pa se bo pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele vso Slovenijo in ponehale šele v noči na torek.

Jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 21 do 26 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v noči s torka na sredo bo ponekod rahlo deževalo. Razmeroma sveže bo, na Primorskem bo pihala šibka burja.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Ka davlemo tou tuj dobivlemo-katastrofe, povodnji, suše , vročine itd. Kak dugo še trbe ka de svet prišo k sebi.

Vipko
buldog

"Svet" nikdar nede prišo k sebi.... svet je kapital, posamezniki, ki se zavedajo kam pes taco moli pa so v manjšini, so etiketirani kot čudaki, "nasprotniki razvoja", komunisti in nevem kaj še vse.
Kadar gre za dobiček, okolje ni pomembno. Okoljske posledice so kolateralna škoda biznisa. Če so sploh "škoda". Okolje je za kapital pomembno le, če lahko na račun okolja kaj zasluži. Naravne nesreče so, same po sebi, biznis. Služijo zavarovalnice, gradbinci, vodarji, komunalci, tisoče birokratov... in vrtijo se denarčki. Banalni primer: prodaja klimatskih naprav skokovito narašča.

Toda: hitro se bliža uresničitev prerokbe Indijancev Cree, ki je resnica vseh resnic:

Šele takrat, ko bo posekano zadnje drevo,
šele takrat, ko bo zastrupljena zadnja reka,
šele takrat, ko bo ujeta zadnja riba,
šele takrat bo beli človek ugotovil,
da se denarja ne da jesti.

realnpoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

eh dajte dajte bluzici in filozofi.
Vedno je poleti dez, nevihte in vrocina. Samo vsi smo razvajeni, ker ce mala nevihta pride ze mediji tdeci alarm, malo vrauce in ze rdeci alarm...te pa nej cuda ka ob vsaki vremenski spremembi panika!

Pac mediji nas delajo sibke in posledicno panicne

(nepreverjen)

Tak je nej hudo kot v soboti.

Starejše novice