Foto: Bralec
Nekatere dele Slovenije je v zgodnjih jutranjih urah zajelo sneženje. Med drugim tudi Pomurje, kjer je Mursko Soboto že prekrila tanka snežna odeja.

Po nekaterih delih Slovenije že naletavajo snežinke. Med drugim sneži v Kranju, kjer je zapadlo nekaj centimetrov snega. Tanka snežna odeja je prekrila tudi Logatec, Kočevje in tudi Mursko Soboto.

Precej bolj zimsko kot po nižinah je sicer v krajih nad okoli 700 metrov nadmorske višine, kjer je snežilo že v preteklih dneh. Na območju Pohorja je v zadnjih 48 urah lokalno zapadlo več kot 20 centimetrov snega

Skupna snežna odeja je ponekod debela že okoli 40 centimetrov. Ob okrepljenem severovzhodnem vetru in temperaturah pod ničlo so včeraj ponekod nastajali tudi več kot polmetrski snežni zameti. 

Muhasto vreme tudi v prihodnjem tednu

Tudi v naslednjih desetih dneh se bomo nahajali na meji med toplo in hladno zračno maso, kar pomeni, da se bo nadaljevalo oblačno vreme s pogostimi padavinami, poroča Meteoinfo Slovenija.

Nov pas padavin nas bo od juga dosegel že jutri dopoldne, ko bo sneg po nižinah začel prehajati v dež.

Ker pa se bodo najprej ogreli višji sloji ozračja, bosta jutri v krajih med 500 in 1000 metrov nadmorske višine predvsem na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem nastajala poledica in žled.

Tudi nedelja bo oblačna s pogostimi padavinami, ki jih bo nekoliko več na zahodu. Na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo verjetno dovolj hladno, da bo snežilo do dolin.

Drugod bo meja sneženja občutno višje, in sicer na nadmorski višini med 1500 in 1800 metri. Podobno vreme bomo imeli tudi v prihodnjem tednu

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

koga briga!!!

Solo. . (nepreverjen)

Novica stoletja.....

Bebec, bee (nepreverjen)

Debeli F. bebec tisočletja.

Starejše novice