Foto: UKC Maribor
V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so včeraj izvedli prebojno operacijo - prvo vstavitev OSIA implanta v Sloveniji. 

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so včeraj izvedli prebojno operacijo, pacient pa je smel bolnišnico zapustiti še isti dan.

Izr. prof. dr. Janez Rebol je z ekipo Klinike za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor opravil prvo vstavitev OSIA implanta v Sloveniji. 

Gre za novo napravo, ki omogoča sluh pacientom, ki so gluhi na eno stran ali imajo težjo obliko prevodne ali mešane naglušnosti. 

Kot so pojasnili na današnji novinarski konferenci, se posebnost kaže v popolnoma drugačni obliki stimulacije notranjega ušesa – prevajanje zvoka po kosti, a preko tako imenovanega piezoelektričnega efekta, kar omogoča doseganje precejšnje ojačitve. 

Foto: UKC Maribor

Pacient je bil še isti dan odpuščen iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, sledi celjenje rane, zarastitev implanta v kost in nastavitev procesorja implanta.

Foto: UKC Maribor
Foto: UKC Maribor
Foto: UKC Maribor
Foto: UKC Maribor
Foto: UKC Maribor

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolk (nepreverjen)

dobri so tu decki in dekle saka njin cast

Ohjoj (nepreverjen)

Vidiš, takšnim delavci v zdravstvu bi bili upravičeni do dodatka!! Ne pa tisti ki varnostniku da kartico, da ga štemplav bolnici medtem ko on nekje uživa in ne tistim ki so tiho o stranskih učinkih cepljenja, ne tistim ki v enem tednu ne zmorejo dvigniti telefonske slušalke, ne tistemu ki sebi in bližnjim napiše potrdilo brez da se cepi, čeprav to zahteva od ostalih!

.Joj. (nepreverjen)

Evo zeleni preboj.

.Joj. (nepreverjen)

Še večji uspeh pa bo, če bo zavarovalnica dala denar za take operacije

In reply to by .Joj. (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Sestre pusijo ponoči in podnevi

Starejše novice