Včeraj se je začel letošnji tridnevni Ples - noč čarovnic v RIS Dvorcu Rakičan.

Tako, kot smo bili vajeni že v preteklih letih, so tudi letos organizatorji poskrbeli, da je sobotni večer minil bolj v rockovskem vzdušju, saj je za ogrevanje poskrbela skupina Trifrtalenadesejt, istočasno pa je obiskovalce zabavala tudi skupina Skok. 

Največ zanimanja je seveda vladalo za koncert Massimo Savića in skupine Siddharta. Tako Massimo, kot Siddharta, sta obiskovalcem iz svojega bogatega repertoarja pesmi ponovno ponudila ogromno dobre glasbe. 

Na svoj račun so včeraj sicer prišli tudi ljubitelji rapa in metala, saj je v šotoru nastopil raper Nipke, na grajskem odru pa so gostili skupino Noctiferia. Dogajanje se nadaljuje danes zvečer, med nastopajočimi so med drugim Blue Planet, Gibonni, Ines Erbus in Isaac Palma.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
df (nepreverjen)

zahvaljujem se fotografom za pošteno slikanje
Sem tako lep na sliki, da sem še sam sebi všeč

df (nepreverjen)

DF či si pa prizadeti.

In reply to by df (nepreverjen)

DF Bum tum (nepreverjen)

res si lep
manjka ti še svinjski rep
manjka ti še svinjska glava
pa boš svinja ti ta prava

In reply to by df (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF tebe pa z svinsko pištolo direkt v čelo strliti.

In reply to by DF Bum tum (nepreverjen)

SAMO IGER IN ZABAVE (nepreverjen)

Komu je namenjena ta prireditev ? Kam gre denar od prekleto dragih vstopnic, pijače, jedače itd. Prireditelj RIS Rakičan katerega prvenstvena naloga je in bi morala biti vse drugo kot prirejanje teh "vele veselic". Obiskovalci pretežno mladina, študenti, naj mi še kdo pove, da jim v tej državi gre slabo, če tako čez vikend "bujejo" 100 €.
Očitno, da mladina, razen zabave in večnega študija za kaj drugo interesa nima, nam pa v Sloveniji primanjkuje delavcev za vse vrste poklicev, vendar delati nihče noče, delo na žalost v Sloveniji več ni vrednota. Ti ki so pošteno delali 40 let in vplačevali v pokojninsko blagajno, so s prehodom v penzijo v tej vukojebini postali reveži, stradajo, niti slučajno se ti ne morejo udeležiti veselic v RIS Rakičan, žalostno kam smo prišli.

df (nepreverjen)

DF to je tak kak tij ka si cejlo življenje socialni problem.

In reply to by SAMO IGER IN ZABAVE (nepreverjen)

Landini

Pomurski nacionalni špprt. Jamramo in pljujemo po drugih na mesto, da bi naredili kaj zase. Vse je stvar prioritet. Če pač za siddharto nisi pripravljen dati 20€, pač ne greš. Tudi cena pijač se mi ni zdela draga. Celo več. Kar poceni je bila v primerjavi s takimi dogodki po sloveniji. Ah. Ta socialistična generacija. Vsi bi imeli vse, noben pa za to ne bi plačal. Dobrodošli v realnosti.

In reply to by SAMO IGER IN ZABAVE (nepreverjen)

simon j. (nepreverjen)

Dragi komentator

Pripadam delavno aktivni populaciji in imam tudi sam ze kar nekaj let delavne dobe. Moji starsi so upokojeni in pripadajo generaciji, za katero trdis, da si ne more privoscit vstopnice na "Carovnice", kar preprosto ni res. Upokojenci v Sloveniji so sli skozi obdobja velike inflacije, kjer je kredit za hiso na koncu stal enako kot danes stane malo boljse kolo. Potem se jazbinskov zakon, kjer so bile moznost odkupa stanovanja, za 20% trzne cene. Certifikati (denacionalizacija - denar iz neba), zelo malo ovir pri delu na crno, saj je nadzora v Yugi bilo manj, itn. Vse to je bilo na raspolago danasnjim upokojencem. Priden in delaven upokojenec, danes lahko prezivi, ker si je z delavsko placo in vsemi odrekanji lahko ustvaril normalen penzion. So pa se tisti upokojenci, ki so v casu zaposlitve iz mesec v mesec vse zapravili, vedno racunali na socializem, in tem je danes tezje. Na kratko, prireditev je dostopna za vse, upokojence, studente in ostale. Vsak pri sebi naj razcisti, zakaj nima 10 eur za vstopnico in od kod frustracije do organizatorja in ostalih obiskovalcev, ki so prireditev uzivali in posteno placali.

In reply to by SAMO IGER IN ZABAVE (nepreverjen)

ZA SIMON J. (nepreverjen)

Dragi moj Simon, ali si tako mlad, ali ti je tako dobro da tega ne razumeš. Res, ti posegaš daleč nazaj v zgodovino, ti ki so se upokojili več kot 20 let nazaj imajo mogoče res primerne pokojnine, ampak sam sem svoj komentar bolj zapisal v sedanjost ali mogoče 10 let nazaj, za to obdobje pa OD TEGA KAR SI ZAPISAL NIČ NE DRŽI.
Naj ti razložim po sprejetju ZPIZ - 2 to je točno 4. decembra 2012 je odmerni odstotek za moške 57 % od 23 letnega povprečja čiste plače brez dodatkov in polnih 40 let delovne dobe. Sam si izračunaj kolikšna je višina penzije ali pa vprašaj starše kako so se oni upokojili pa ti bo vse jasno.
Prosim te da se pa res več ne norčuješ iz upokojencev ki so 40 let pošteno delali, da sedaj imajo penzijo spod praga revščine v Sloveniji. IN TAKIM PRIČAKUJEM, ČE IMAŠ KAJ MORALE, DA SE OPRAVIČIŠ.

In reply to by simon j. (nepreverjen)

Pika na i (nepreverjen)

Bil letos prvič. To ni niti senca od Gračkih čarkvnic. Tak hitro me nedo več vidli.

ZA PIKA NA I (nepreverjen)

Res je kar si napisal, čarovnice pri Gradi so bile ljudska prireditev, gor so jo držali prostovoljci, to ka pa zdaj ma RIS v Rakičanu pa je vse samo z namenom kasirati denar. Fuj pa tak pristop.

In reply to by Pika na i (nepreverjen)

drakulaš (nepreverjen)

Zakoj bi pa tou mogla biti senca od Gračkih čarovnic? Vej pa tou je nej ista prireditev. Gračke čarovnice so bile pri Gradi in, če ste jih zapravili zdaj ne krivte Rakičance, keri so tou prireditev sami postavili gor. Pri Gradi je bila druga zgodba, tu pa je pač komercialna prireditev. In keri tou ne šteka si je pač čistak san kriv ka je pritisnjeni.

In reply to by Pika na i (nepreverjen)

vse MAFIJA (nepreverjen)

Ajde sobotainfo daj tudi ti kot pomurec.com ki je že določene komentarje onemogočil, kaj mislite zakaj ? Ker jih med drugimi finančno podpira tudi RIS Rakičan, skratka mafija. Da vidimo kam spada sobotainfo ?

df (nepreverjen)

DF že na tešče remen dol meče.

In reply to by vse MAFIJA (nepreverjen)

+ vse mafija p… (nepreverjen)

Ne samo pomurec.com! Tudi sobota info ne objavi vseh komentarjev! Prav tu, med temi mnenji, najbolj pa glede dela policistov, vse kar napišem je v nekaj minutah zbrisano. PONOVIM ZA DRUGIMI: VSE JE MAFIJA, PREDVSEM POLICIJSKA. VSE OČI UPRTE V PP. VSE SE STEKA K NJIM, VSE SE PRIČAKUJE OD NJIH. TROSIJO NERESNICE ZA PREK. INSTANCE, KOT JIM BUČOVANI NAREKUJEJO...

In reply to by vse MAFIJA (nepreverjen)

Mojca B. (nepreverjen)

Tumac predraga vstopnica. Pijaca najbrz tuj. Kelko sploh piva bila? Ale voda? Mene letos ziber nedo vidle.

Kapate (nepreverjen)

To je enostavno: komi je vstopnica predraga jo ne kupi in nejde na prireditev. Ges si na kakši prireditvi tudi ne kupin VIP vstopnic, ka mislite zakoj? Tudi primerjanje te prireditve z ono pri Gradi je brezvezno. Lokacija je druga, čas je drugi in koncept je drugi. Itak, ka se ide za zabavo.
Eden tudi jamra, ka prej nega več trdoga dela, pa ka so mladi na tou nej navajeni. Tu gor to pišejo tisti ka so gor rasli v časi Titovih mladinskih delovnih brigad pa srpa in kladiva. Gnjes se "dela" nači. Pa mladi več ne gledajo proti fabrikan. Te so zadnje.

ZA KAPATE (nepreverjen)

"gnes se dela nači" kak lahko zapišeš tako norijo, seveda več mladi ne gledate proti fabrikan ampak bolj proti CSD zato pa je Slovenija v p........ materini. ŠTEKAŠ, SAMO KAKO DOLGO ŠE ?

In reply to by Kapate (nepreverjen)

Kapate (nepreverjen)

Ne sračkaj ka ne razmiš poante.

In reply to by ZA KAPATE (nepreverjen)

ZLORABA KULTUR… (nepreverjen)

RIS Rakičan, grobo in neodgovorno, krši kulturno dediščino, ki so nam jo zapustili naši predhodniki. Kje pa ste videli da se na grajskem dvorišču, ki sodi pod strogo varstvo kulturne dediščine, prirejajo rok ali bum, bum veselice, kako je lahko UE M. Sobota sploh dala dovoljenje za tak način prireditve na takem območju, to je samo v Soboti mogoče. Jakost glasbe (v decibelih) je bila tako močna, da je verjetno odpadal omet in še kakšna opeka iz grajskega zidu, slišalo pa se je najmanj 8 km naokrog, da ne govorim o posledicah za sluh vseh ki so bili na grajskem dvorišču, seveda njim je že "brnelo" v glavi od alkohola in kakšnih substanc pa tega tisti trenutek niso čutili.
Je pa ena pozitivna stvar tega, podgane - štakori so namreč vsi zbežali z območja gradu, tako da Rakičanci pričakujte invazijo.

drakulaš (nepreverjen)

Ajde ne bluzi pa se ne delaj pameten.... dokeč je nej tej RIS prevzel Rakičanski grad je tou bijla ena navadna podrtija, ge je razen štal za konje drugo nej bilo primerno za uporabo. Telko o toj tvojoj kulturnoj dediščini. Pa koncerti se v gradaj doagajajo po cejlon svejti. V Sobočkon gradi so bile negda najboukše rock fešte, pa še zdaj se tan dogajajo koncerti. Ti si že pa eden tistih moralnih pridigarov keri se pametni delajo samo te gda jin politična opcija ne paše. Gda pa eni drugi delajo iste stvari pa si lepou tiho pa deliš poste podpore. Marš imbecil zarukani...

In reply to by ZLORABA KULTUR… (nepreverjen)

black panter

kama so pa kunje odpelali,ali so mogli trpeti

KA PA KONJI ? (nepreverjen)

Rejsan, kam so pa kunje odpeljali ???? ge ste zagovorniki živali ?

In reply to by black panter

drakulaš (nepreverjen)

V štale na drugo stan ceste v zadrugo, če te resno tou sploj zanima ali pa palik brezeze pametuješ. Itak se tebi jebe za konje, glavno ka lejko lajaš po interneti...

In reply to by KA PA KONJI ? (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Kaj pa konji, ge smo zagovorniki živali? To je lejko vsak, mogouce smo neuspešni samo zatou, ka nas je tak malo. Leta smo se trudili, ka bi bila prireditev drugje, tišja, ali bi se preselilo konje, brez uspeha, problem je UVHVVR, torej slavna neučinkovita vet. inšpekcija, ka za prireditev da dovoljenje. No, zdaj citan, ka kunje preselijo, vupan, ka je tou rejsan. Pred lejti neke bilou.

In reply to by KA PA KONJI ? (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Kunje što jih tam ma privat odpelajo, drugi ostanejo

In reply to by Bindi (nepreverjen)

aktivn333 (nepreverjen)

of ka je fazane v spusta, je prisel eno noc prlej in je vse kunje v spusta.je bilo poskrbljeno za zivali, ka niso pokali okrog njih.

In reply to by KA PA KONJI ? (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Glavno ka imajo konje zdrogirane v štalah in pod pomirjevali... Če to ni mučenje živali potem ni nič

In reply to by black panter

Kunjeeee!!! (nepreverjen)

Jesus Marijat !
Naj nešče napiše,kama so kunje odpeljali ?

Kmica.. (nepreverjen)

Mene iskreno zanima če bi negdo imel privat veselico z tako glasno muziko in to zraven doma ostarelih in bolnišnice,če bi dobil dovoljenje, niti slučajno,. BANDA POKVARJENA.

thetrurgh (nepreverjen)

mene zanima ce pride oz kdaj bo imel Tompson koncert na tem dvoriscu? a bo takrat tudi nacelnik ue ms povisan v ministra? ce bo poslusen, seveda. ali bo izgovor preglasna muzika blizu stanovanj itd.?

In reply to by Kmica.. (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Glavno ka imajo konje zdrogirane v štalah in pod pomirjevali... Če to ni mučenje živali potem ni nič

gospod Ford (nepreverjen)

Super je bilo.

i1275 (nepreverjen)

konji so na varnon na drujge lokacije.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Privat konji, ostali so ostali tam, pod pomirjevali. Znam iz prve roke

In reply to by i1275 (nepreverjen)

Manjak (nepreverjen)

Jaz sem se napil konkretno
In danes se bom spet

Živela socialna pomoč

df (nepreverjen)

DF to si pa enkratno napijsal za sebe.

In reply to by Manjak (nepreverjen)

pomurec com - BANDA (nepreverjen)

POMUREC COM JE ZAPRL VSE KOMENTARE ZA RAKIČAN kaj mislite zakaj ? Ker jih med drugimi finančno podpira tudi RIS Rakičan, skratka mafija. Da vidimo kam spada sobotainfo ? TOLIKO O PLURALNOSTI IN OBJEKTIVNOSTI PREKMURSKIH MEDIJEV, VSE TRBEJ UKINITI, PIŠEM PRIJAVO NA MINISTRSTVO ZA KOLTURO.

drakulaš (nepreverjen)

Napiši še prijavo za umobolnico.....

In reply to by pomurec com - BANDA (nepreverjen)

ZA DREKČA (nepreverjen)

Lepo, da sam veš kam spadaš.

In reply to by drakulaš (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice