Na murskosoboški železniški postaji je danes zavladalo pristno praznično vzdušje, takšno podobno tistim iz pravljice. V mesto je namreč prispel muzejski vlak, ki je s seboj pripeljal tudi Božička.

Slovenske železnice so že peto leto zapored decembra na železniške tire poslale muzejski vlak s parno lokomotivo, ki je po Sloveniji popeljala dobrega moža v rdeči opravi. Prve potnike je Božičkov muzejski vlak odpeljal že v začetku decembra, danes pa je prvič letos prispel tudi v Mursko Soboto.

Gre za lokomotivo serije 33-037, ki je vozila že naše prednike in je iz leta 1943. Vlak sestavlja tudi več muzjskih vagonov iz različnih časovnih obdobij, nekateri dosegaju starost tudi več kot 100 let.

Praznična potovanja se bodo vrstila ves december in po vsej Sloveniji. Zanimanje za vožnjo v družbi Božička je izjemno in večina voženj je tako že bila razprodanih.

Ste vedeli?

Vožnja s parno lokomotivo je pozimi nekoliko težja, saj vlak zaradi ogrevanja potrebuje več premoga in vode. Lokomotiva namreč kot pogonsko sredstvo uporablja vodno paro, ki nastaja v kotlu s kurjenjem premoga.

Kot zanimivost omenimo še, da se priprave na pogon parne lokomotive oziroma kurjenje začno že okoli 10 ur pred vožnjo. Tudi med samo potjo je nato premog treba nalagati v kotel, ki doseže temperaturo približno 200 stopinj Celzija.

Kurjačem in strojevodji na parni lokomotivi ali hlaponu, kot so tej lokomotivi rekli nekoč, je tako pri delu lahko precej vroče. S tega vidika jim je torej pozimi gotovo bolj ugodno kot na primer poleti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice