Včeraj je potekal že 18. Janezov pohod med Dobrovnikom in Bratonci.

Pri organizaciji so sodelovali Turistično društvo Dobrovnik, Turistično društvo Renkovci, Turistično društvo Bratonci in Zavod za okolje in prostor Dobrovnik. 

Kot je povedal vodja pohoda Janez Špilak, se je pohod začel po naključju in vsako leto je povezal vse več pohodnikov in ljubiteljev narave.  Špilak je namreč odraščal v Bratoncih in se odselil v Dobrovnik, a spomini na rojstni kraj so še vedno živi, zato vsako leto pripravijo Janezov pohod. 

Letos se je pohoda udeležilo približno 75 pohodnikov vseh starosti, iz Bratoncev, Beltincev, Dobrovnika, Filovcev, Gornje Radgone, člani Drüjštva za lepše vütro Goričko in od drugod. 

Letošnji pohod se je začel pred Kulturnim domom v Dobrovniku. Ob lepem sončnem nedeljskem dopoldnevu so se pohodniki podali na 12 kilometrov dolgo pot.

Trasa pohoda je potekala skozi vas Dobrovnik, po magistralni cesti proti vasi Renkovci, kjer so jih pred vaško- gasilskim domom pričakali člani Turističnega društva Renkovci. Pohodniki so se okrepčali in si nabrali novih moči za nadaljevanje pohoda. Potem so se podali proti podjetju Paradajz Renkovci, nato jih je pot vodila čez avtocestni nadvoz, mimo zaselka Hraščica. Za nekaj časa so se potem še ustavili in se okrepčali pri Športno – rekreacijskem centru v Gančanih. Pot jih je nato vodila skozi vas Lipovci. Končni cilj 18. Janezovega pohoda se je zaključil v Turistični hiši Žlica v Bratoncih.

J. Ž. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ZoRo5 (nepreverjen)

Bogi pes ....

Starejše novice