Med 10. septembrom in 28. oktobrom 2020 bosta v Galeriji Murska Sobota sočasno na ogled dve razstavi.

V mali galeriji bo svojo prostorsko postavitev predstavila akademska slikarka Mateja Kavčič, v veliki galeriji in na balkonu pa si boste lahko ogledali dela akademskega kiparja in grafika Mitje Staneka.

Klasičnega odprtja razstav v skladu s smernicami NIJZ ne bo, bo pa galerija po običajnem odpiralnem redu odprta za posamične obiskovalce in najavljene skupine. 

Akademski kipar in grafik Mitja Stanek se z razstavo RETRO#MMXX v Galeriji Murska Sobota prvič samostojno predstavlja. Kot napove že naslov razstave, so skušali z razstavo ustvariti pregled umetnikovega kiparskega in grafičnega opusa. Razstava je razdeljena na več manjših formalno-vsebinskih poudarkov, ki celovito orišejo Stanekovo likovno poetiko. Več pa TUKAJ.

Ustvarjalni opus umetnice Mateje Kavčič je že od začetka prežet z naravo. Najprej jo je interpretirala skozi klasično slikarstvo, kjer je v ospredje stopal organski red, a je ta na slikarski površini kljub temu ostajal nasičen, v njem je bilo kljub formalno pravilnim geometrijskim oblikam ves čas čutiti notranjo napetost, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bo avtorica na svoji razvojni poti prestopila prag okvirja in preko platna stopila v prostor, iz galerijskega prostora pa tudi v naravo samo. Zunanji prostor, zlasti gozdovi, ji predstavljajo opazovalnico in hkrati svojevrstni umetniški studio za njene mnoge land art projekte. Več pa TUKAJ.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
trtgh (nepreverjen)

zakaj je "biti umetnik" dobil zelo negativen in zaničevalen prizvok. vse jasno.

Sunka69 (nepreverjen)

Idi fajn za trak nazaj skladat robo pa ćuti

In reply to by trtgh (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

TAKSNIM UMETNIKOM SAMO METEK V CELO!

če ge va ra (nepreverjen)

Najvišja slovenska zmaga v evropi.

Koli (nepreverjen)

Uf,vi ste pa vsi neksni znalci ,ka lejko kritizejrate umetnost. Ite dale zivet svoj dosaden život...

Starejše novice