Slovenski in hrvaški mejni policisti so na današnjem tradicionalnem srečanju v reko Muro odvrgli dve policijski kapi.

V lanskem letu so po štirih letih premora nadaljevali s tradicijo in tudi letos se odgovorni niso odločili, da bi jo prekinili. Pri srečanju v Petišovcih gre za simbolno gesto, s katero so na nek način potrdili dobro sodelovanje slovenske in hrvaške policije na mejnem prehodu. Srečanja sta se udeležila tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, župan Občine Mursko Središće Dražen Srpak ter vodstvi pomurske in međimurske policije. 

Mura nas mora povezovati

Lendavski župan Magyar je ob današnjem dogodku izpostavil pretok ljudi in blaga čez reko Muro, ki nas mora povezovati: "Mostovi, ki so na reki Muri nas morajo spajati in moramo poskrbeti skupaj s kolegi iz Hrvaške, da ohranimo to okolje za naše bodoče rodove," ter še poudaril pomembnost kvalitetnega okolja za življenje in bivanje, saj le tako mladi ne bodo zapuščali domovine in odhajali v tujino.

Točna letnica začetka tradicije sicer ni znana, krožijo različna leta, ampak zgodba pa je le ena:

"Bilo je leta 1993, ko sta se na mostu srečala obmejna policista Hrvaške in Slovenije. Bilo je pred novim letom in zelo močno je pihalo, zato je slovenskemu policistu veter odpihnil kapo v reko Muro. Njegov hrvaški kolega je v znak tolažbe dejal, da bo iz solidarnosti naslednje leto on odvrgel svojo kapo v reko Muro in tradicija je nastala," nam je prisrčno anekdoto povedal hrvaški obmejni policist. 

Direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančič pa je vesel dobrega sodelovanja med obema policijama in lokalnima skupnostma, kar je po njegovem dobra popotnica za prihodnost. 
 

Odvržena kapa vselej vsebuje napis v hrvaškem, slovenskem in angleškem jeziku. Razlog za to je ta, da naj bi najditelj najdeno kapo vrnil policijo. Kot so povedali na današnjem srečanju, sta se na policijo doslej vrnili le dve kapi. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legalist (nepreverjen)

Hrvaški hlapci in ritolizniki!
A vas je vsaj malo sram?

PLAUT (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čestitke vsem policistom!!!

vinarium (nepreverjen)

Naj vam Stromajer vošči novo leto!

GF (nepreverjen)

Gasilci su pa vrgli v muro dva akomolatora ki so jo prej odklopili

df (nepreverjen)

DF tebe bi mogli fuknoti v muro akumulator pa ti za šinjek zvezati ka ja ge nebi vo z vode prišel.

In reply to by GF (nepreverjen)

Policaj (nepreverjen)

Što pa plača te kape? :D

čarni vrag (nepreverjen)

Uničujejo državno imovino.

Starejše novice