V Radencih so pred nekaj trenutki okronali že 24. Vinsko kraljico Slovenije. To je postala Ana Pavlin, študentka zadnjega letnika magistrskega študija turizma na Ekonomski fakulteti v Ljubljani iz Novega mesta.

Slovesno je sprejela veliko čast služenja ugledu slovenskega vina, kronanja pa se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. Vino nove Vinske kraljice Slovenije je Frankinja Plus, letnik 2017, vrhunsko rdeče vino z zaščitenim geografskim poreklom, suho.

24. Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin je prisegla z naslednjo prisego:
 

Jaz, Ana Pavlin, slovesno sprejemam veliko čast služenja ugledu slovenskega vina kot 24. Vinska kraljica Slovenije. 
Nalogo, ki mi je zaupana, bom opravljala odgovorno in z zavestjo, da je vsak dan, ko sem ji zapisana, namenjen izročilu žlahtnega poslanstva Vinske kraljice Slovenije. 
Potrudila se bom, da bo naša domovina, vinorodna Slovenija tudi z mojo pomočjo bolj prepoznavna in cenjena med vsemi, ki častijo vino. 
Prizadevala si bom, da bi vsi spoznali dobro plat vina, in da bi razumeli njegovo povezanost s slovenskim človekom. Za skupno dobro naših treh vinorodnih dežel mi ne bo nikoli žal ne časa in ne moči ...

Po besedah Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slavnostne govornice na prireditvi Pomurskega sejma, ki je nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, vinske kraljice pomembno prispevajo k pozicioniranju in promociji vinogradništva in vinarstva.

"To sta izredno pomembni gospodarski panogi, zato so lani na kmetijskem ministrstvu oblikovali svet za razvoj vinogradništva in vinarstva, s čimer bosta ti panogi pridobili na pomenu". Ministrica si želi, da bi se obe panogi tudi pridružili sektorski promociji, ki bi bila tako enotna.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
naftaš (nepreverjen)

Če je tak dobra te si pa naj na glavo vlije vino,pa šnops

JLAjević (nepreverjen)

Ima pa njihov župan velika jajca

Slabo ... Kralji (nepreverjen)

so kradli ( kral je Kral.j. )

Starejše novice