V praznični veseli december so vstopili tudi v Ljutomeru. V petek, 6. decembra so namreč na Glavnem trgu v Ljutomeru prižgali lučke pred mestno hišo in otvorili drsališče.

Na Glavnem trgu je pred otvoritvijo zbrane nagovorila županja občine Ljutomer, Olga Karba, ki je vsem zaželela prijetno preživete dni do konca letošnjega leta in hkrati povabila vse zbrane na skupno praznovanje novega leta na osrednji ljutomerski trg

Pri okraševanju pomagali številni

Karba je pohvalila vse, ki so sodelovali pri okrasitvi: »Veselimo se tega prazničnega vzdušja. Tudi naše občanke in občani so zelo pridni, otroci so okrasili jelko, starejše gospe so oblekle naša drevesa na Glavnem trgu. Tudi samo okrasitev na samem otoku drsališča so dejansko prispevale vzgojiteljice iz našega vrtca«.

Po nagovoru so otroci, skupaj z županjo in ostalimi zbranimi glasno odštevali sekunde do prižiga luči pred mestno hišo ter otvorili drsališče.

»Mi se vedno trudimo, da upoštevamo želje naših občank in občanov in ta ideja, da se postavi drsališče v Ljutomeru je seveda prišla iz njihove strani. Zdaj že drugo leto zapored ni samo drsališče v pravokotni obliki, ampak delamo tudi otok, se pravi, da se lahko otroci tudi peljejo okrog,« je še dejala Olga Karba, županja občine Ljutomer.
 

Drsališče otvorili umetnostni drsalki

Na drsališče sta se prvi podali umetnostni drsalki iz Umetnostnega kluba Celje Gruša in Maja, ki sta vsaka s svojo koreografijo, številnimi piruetami, obrati in najrazličnejšimi figurami navdušili občinstvo. 

Tako kot sta drsali Gruša in Maja, si je zaželel drsati tudi vsak, ki je ob tem spremljal njun nastop, zato so se otroci čim prej podali na drsališče in preizkusili ledeno ploščo. 

Drsanje v Ljutomeru je brezplačno, izposoja drsalk pa stane 1 evro. Ljutomersko drsališče bo odprto vse do 12. januarja
 

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice