V Noršincih so pred kratkim podrli dotrajan gasilski dom.

Zaradi dotrajanosti gasilskega doma so v Noršincih ob Murski Soboti že dolga leta nazaj postavili nov gasilski dom. Ta stoji zdaj na začetku vasi, zraven nogometnega igrišča. Star gasilski dom pa se od takrat ni uporabljal, zato so se pristojni odločili, da ga poderejo. 

Podiranje starega gasilskega doma

Glede na to, da so bila okna starega gasilskega doma razbita, stene že popolnoma dotrajane, streha pa je prepuščala, je bila odstranitev doma nujno potrebna, pravi predsednik krajevne skupnosti Noršinci.

Vrata v gasilski dom se namreč niso mogla več zapreti, prostor pa je bil neuporaben, v njem so mimoidoči na žalost odlagali tudi najrazličnejše odpadke in odvečno kramo. Kot takšen je objekt tudi kazil podobo kraja. 

Uredili bodo počivališče za kolesarje z informacijami o vasi 

Kot so sporočili iz Občine Moravske Toplice, nameravajo na mestu, kjer je bil star gasilski dom, v prihodnje urediti počivališče za kolesarje ter mimoidoče.

Postavili bodo klopi, zasadili nekaj dreves ter uredili prijeten kotiček za počitek ali posedanje na soncu. Ob klopeh naj bi kot spomin na gasilski dom postavili tudi steno, na kateri bodo slike iz vasi ter informacije o njej in okolici. 

Na občini še dodajajo, da se je z odstranitvijo dotrajanega in neuporabnega objekta močno povečala tudi preglednost križišča.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Knight (nepreverjen)

Starejše novice