Na god svetega Jožefa, ki ga obeležujemo 19. marca, je Turistično društvo Beltinci v beltinskem parku ob župnijski cerkvi svetega Ladislava pripravilo srečanje godovnikov Jožefov in Jožic.

Praznovanje goda svetega Jožefa je v Župniji Beltinci že dolgoletna tradicija. Pobudo za praznovanje so dali vinogradniki, ki so se zbrali na god svetega Jožefa na vinogradniškem plesu. Ideja pa je bila dana tudi s strani prvega župana občine Beltinci Jožefa Kavaša in nekdanjega beltinskega župnika Jožefa Hozjana.

Turistično društvo Beltinci sedaj praznovanje goda svetega Jožefa, oziroma po domače povedano Jožefovo, pripravlja že 20 let. Tudi tokrat so v beltinskem parku pripravili stojnico in druženje godovnikov.

V Beltincih so se srečali Jožefi in Jožice

Jožefovo je na nedeljsko jutro, 19. marca, v beltinski park privabilo veliko število godovnikov iz vasi Beltinci in okolice. Najprej so se godovniki zbrali pri maši v beltinski župnijski cerkvi, po maši pa so se nato odpravili v park na srečanje.

Na enem mestu se je zbralo veliko Jožefov in Jožic, ki so si med seboj čestitali z dobrimi željami za zdravje in razumevanje v družini. Turistično društvo Beltinci je vsem godovnikom naredilo vabilo in vizitko. Na srečanju v beltinskem parku pa je vsak v spomin dobil še pripet nageljček z domačo špargo (zelenjem) in napisom Jožefovanje 2023.

Pa stari tradiciji so vse godovnike tudi pogostili z domačimi klobasami in ostalimi kulinaričnimi dobrotami. Ljudske pevke Turističnega društva Beltinci pa so zapele tudi nekaj cerkvenih in ljudskih pesmi ob prazniku svetega Jožefa. 

Čeprav je najmlajši Jože v Beltincih trenutno star 34 let, se Turistično društvo Beltinci zavzema za to, da se bo to tradicijo Jožefovanja ohranjalo še dolga leta.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lagvaš (nepreverjen)

Trőč je tűdi gor bogme

Humboldt (nepreverjen)

farji
pa se veselo
Redijo..in
Ovce blejajo

Starejše novice