Obmejne občine se morajo ukvarjati tudi s problematiko nezakonitih prehodov meje. Ta nikakor ni zanemarljiva, saj za seboj prinese kopico težav in "parkirane avtomobile".

Slednji kazijo okolico že nekaj časa, nekateri avtomobili so namreč tam že vse od meseca maja. Domačinom je tega dovolj, zdaj se je na svojem uradnem facebook profilu oglasil tudi župan občine Razkrižje, Stanko Ivanušič.

Zapisal je, da se je težko sprijazniti z dejstvom, da na območjih, kjer policija prestreže organizatorje tihotapljenja ljudi čez državno mejo, ne najde rešitev za odstranitev zapuščenih avtomobilov.

"Težava je v tem, da smo bili na začetku seznanjeni z določenimi postopki, nato pa je policija ugotovila, da ni pravne podlage za ukrepe oziroma za odvoz teh avtomobilov. Imam občutek, da bi radi vse skupaj prevalili na občine. Sam nikakor ne pristajam na to, da bi imela občina kakršne koli stroške na ta račun," nam je v telefonskem pogovoru povedal Ivanušič.

Koliko bi znašali stroški, za zdaj ni jasno. Je pa jasno to, da bi bilo avtomobile potrebno odpeljati. Vendar glede odvoza ni znanega nič.

"Ni dogovorjenega sistema, kaj storiti s temi avtomobili. Tega bo lahko vedno več. Pri nas so trenutno vsaj trije avtomobili, ki že od meseca maja kazijo okolico. Parkirani so pred pokopališčem, pred cerkvijo in pred turistično točko. Tako enostavno ne gre".

Po aretaciji ne smejo upravljati z avtomobilom

Kot pravi, se je sam zaradi te problematike že obrnil na odgovorne. Včeraj je tako pisal na ministrstvo za notranje zadeve in govoril z državnim sekretarjem.

"Policija pravi, da ko enkrat aretira kriminalca, ga v avto več ne sme spustiti. Po drugi strani pa tudi sami ne smejo v avto. Potem pa so stvari takšne, kot so. Včeraj sem pisal na ministrstvo za notranje zadeve, prav tako sem govoril z gospodom Kanglerjem. Ta mi je dejal, da bo zahteval pojasnilo od generalne policijske uprave. Že meseca maja sem pisal na PU Murska Sobota, a odgovora ni bilo".

Sam nam ni znal povedati, ali gre za najete avtomobile, ali zgolj posojene s strani ljudi, ki poznajo storilce. 

"Morda si pravi lastnik ne upa priti po avto, saj se boji, da ga bodo aretirali. Preverjam tudi kakšna je situacija po drugih občinah in sem na vezi s kolegi župani. To problematiko bomo morali reševati skupaj," zaključi Ivanušič.

Sami smo se z vprašanji obrnili tudi na Ministrstvo za notranje zadeve in Generalno policijski upravo, a njihove odgovore še čakamo.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rdeča Zvezda (nepreverjen)

No ste se pomenili med seboj, veliki poznavalci razmer?
Vaši komentarji pa res pomagajo rešitvi problemov razkrižja
Bravo vi pa obvladate nedostojno komentiranje.
Kaj drugega pa tako niste sposobni!

adminsrightboob (nepreverjen)

Piši naslov, drugi den de vse pospravljeno :)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Josip Broz Tito
Dedinje 3
1000 Beograd

In reply to by adminsrightboob (nepreverjen)

ztezttz (nepreverjen)

avto naj gre na razgradnjo na dinos, denar od razgradnje pa v proračun občine kjer so ga ujeli.

tuncika

Vlada ima pravico, da zaseže avto. Ko preide v last vlade, pa ga naj za : 1 EVRO proda mladim družinam. Amen.

Vipko
Truplo

Hm... po vsemu napisanemu sodeč ni tako? Mene tudi čudi... da ni nekega zakona, da bi zasežena sredstva tihotapcev država zasegla, prodala in izkupiček dala v proračun, morda v proračun občine, kjer so tihotapce ujeli.
Seveda pa lahko nastane tudi problem, če je avto, s katerim tihotapijo, ukraden. Vseeno se to da raziskati...

In reply to by tuncika

BRKATO PRASE S… (nepreverjen)

Hm... po vsemu napisanemu sodeč ni tako? Mene tudi čudi... da ni nekega zakona, da bi zasežena sredstva tihotapcev država zasegla, prodala in izkupiček dala v proračun, morda v proračun občine, kjer so tihotapce ujeli.
Seveda pa lahko nastane tudi problem, če je avto, s katerim tihotapijo, ukraden. Vseeno se to da raziskati...

afta he (nepreverjen)

Kakšna država smo pa potem mi, da ni zakonske podlage. Naredite jo. Sprejmite zakon ki bo to omogočal (odstranitev avtomobila) v breme švercarjev oz. prijetih. Za prevoz ilegalcev tudi ni zakonske podlage pa se dogajajo, avto pa se ne sme odstraniti. Smešno in žalostno. To se bi lahko že davno uredilo vendar se vedno nekaj cincla in čaka eden na drugega. Če ima policija problem z zakonsko podlago naj to sporočijo ministru, ki bi lahko tako enostavno stvar z zakonom odpravil. Poklicati pajka in avto odpeljati.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni

In reply to by afta he (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Ka je Kiri? Dale lajkas pa dislajkas? Malo nateguvles vase oglasevalce?

Trgo (nepreverjen)

A za tiste, ki se okoriscajo z obcinskim denarjem od davkoplacevalcev pa za svojzep pa znajo poskrbeti tan nej trbej jamrati inpitati kak a nej zupan?

👩🏻‍🌾 (nepreverjen)

Pofarbani ima zopet nastop. Dosti besed in nič haska.
Že videno in slišano😩

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice