FOTO: PGD Tešanovci
Padavine v Pomurju so spet marsikje pustile posledice.

Kot je navedeno na straneh Centra za obveščanje Republike Slovenije, so zaradi padavin meteorne vode začele zalivati kleti stanovanjskih objektov, nekatere ceste so se znašle pod vodo. 

Pod vodo so se zaradi močnega naliva danes znašli tudi Tešanovci, kjer je voda poplavila regionalno cesto, da je bila ta neprevozna. Gasilci PGD Tešanovci so usmerjali promet in očistili obcestni jarek.

Občino Moravske Toplice je že včeraj zajelo močno deževje. Gasilci PGD Prosenjakovci so izčrpali meteorno vodo iz osmih kleti. Poplavljene so tudi ceste v Motvarjevcih, kjer so posredovali gasilci PGD Motvarjevci.

Danes ob 14.17 so v Dolgi ulici v Moravskih Toplicah gasilci PGD Moravske Toplice iz apartmaja prečrpali okoli 25000 litrov vode.

Foto: Bralec Davor
FOTO: PGD Tešanovci
FOTO: PGD Tešanovci
Foto: Bralec Davor
Foto: Bralec Davor

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Jako pametni tešanovski kmetje so preorali odtočne jarke, zato voda ne more odtekat

ffran

Sindikalist takoj organiziraj štrajk kmetov !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Jjjjjjjj (nepreverjen)

Me zanima sto de odgovarja za to, ker ni bilo takega naliva in če bi bilo vse zriktano bi voda odtekla. Čista narava ali kmetje?

Gost5 (nepreverjen)

Vse občine so take. Jarkov ni ali pa ne izpolnjujejo svojega namena, Tudi če so jarki, voda v tako kratkem času ne more odteči, večkrat pa nima nikamor teči in stoji. Dosti so tudi problem ljudje, ki posegajo v jarke. Človeška neumnost in požrešnost ne poznata meja.

Županom so večje prioritete razna krožišča kjer si na sredini postavljajo svoje spomenike, namesto da bi samo narisali krog. Enotnega načrta za prekmurje kako rešiti problem odvodnjavanja in omiliti posledice suš pa ni in ga verjetno nikoli ne bo.

In reply to by Jjjjjjjj (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Ta problem je malo drugačen. Kmetje nimajo več živine, zato ne rabijo sena in so večino travnikov preorali in spremenili v njive. Preprosto kot pasulj!

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Kaj ima veze če je travnik ali njiva? V obeh primerih lahko zasuje jarek.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

Glavno ka majo sindikalnoga in še par takšnih prestižnih kmetov pa nemajo zadosti Hektarov ,pa zza sakši hektar spadnejo subvencije zzato je treba vse zasipati pa preorati banda subvencijska narod pa naj škodo krije.

Casio (nepreverjen)

Ja to je viditi v marsikateri občini nikaj se neda na vzdrževanje jarkov in ko se voda razlije utrbi škodo prometna infrastruktura in objekti in so stroški sanacije ogromni.

Ka vas briga (nepreverjen)

Pa vij ste vsi blesave, ka tau tu pijsete!!!
Se vij zavedate od kejc geste pride? Z baute ale od kmeta??
Malo se zamislete, prlej kak kaj tu pametuvlete pa kmete doj pluvlete.

ffran

Če bi čakali na našega kmeta, te bi bili še vedno lačni, župani pa že 30 let urejajo lokalno infrastrukturo in še vedno ni videti konca !?

In reply to by Ka vas briga (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

Tudi v drugih vaseh je narejeno veliko škode, pa ne trobijo tak kak tešanovski, aja podžupana majo s Tešanovec. Tudi toča je pred kratkim druge vasi bolj stolkla, pa so najbolj izpostavili samo Tešanovce.

In reply to by ffran

Starejše novice