Že skoraj trideset let po občini Grad poteka organizirana Maškerada.

Ta bo letos potekala pri Gradu na Goričkem. Prav s tem namenom je danes po vseh vaseh občine potekalo pozvanje in nabirka, s katero bodo v Prostovoljnem gasilskem društvu Grad kupili prepotrebno opremo. 

Vesele maškare so se zbrale že zjutraj ob sedmi uri in z petjem, plesom in harmoniko prinesle polno smeha in veselja po vseh domovih. Na vabilo so med drugim zapisali: 

"V našoj Gračkoj vejsi se je gučalo ka ta se prej ženila tista dekla z dugimi kitami iz Šušlekove grabe, pojep pa pa z Cinclašovega brega. Pa so ženske začale fejst perge česati ka de trbelo blazino za erbijo dati. S tej ženitve je pa nika nej bilo ka sta se tejva mladiva kda bi mogla na pisanje iti sta se svadila pa sta se razdišla. Tak je pa perge v starom vrči ostalo. Mogoče de pa na drügo leto prov prišlo".

Foto in tekst: Zvonko Žekš

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
konjak (nepreverjen)

Vem ,da moj komentar ne sodi sem ,ampak me zanima ,kako to ,da nič ne poročate o odpuščeni delavki ,kateri je direktorca Peharčeva .Napišite,da je bivša tam zaposlena tožbo dobila in ,da jo morajo zaposliti ter izplačati izgubljeni dohodek

Neven1488 (nepreverjen)

Ka pa tej kecati harmonikas spije, vino je svalilo dobro ka smo stare butelke meli doma.

Gejza (nepreverjen)

Što zna čiden gej tej pojeb? Ka eti prinas je fude pozabo.

In reply to by Neven1488 (nepreverjen)

n.d. (nepreverjen)

Leon Roudi iz Kovačevec

In reply to by Gejza (nepreverjen)

fajnšček (nepreverjen)

Dva dni nazaj so cigani oblečeni v nekše lejve že po Soboti od dver do dver kusto repo popejvali. Boukše bi jin bilou ka bi se v majmune oblekli.

Starejše novice