Murska Sobota je po razburljivem dnevu, polnem pestrega dogajanja, zažarela v soju prazničnih luči.

Današnji dan je, kot se za začetek veselega decembra spodobi, zaznamovalo druženje v središču mesta. V okviru Miklošovega senja nas je v spremstvu svojih pomagačev obiskal Miklavž, odvilo pa se je tudi slovesno odprtje novonastalega Drevoreda Martina Lutra.

Dan se je zdaj zaključil v pristnem prazničnem vzdušju; s prižigom praznične razsvetljave in odprtjem drsališča v središču mesta, ki so ga pospremili z zabavnim programom. 

Za praznično vzdušje slabih dvajset tisočakov

Na soboški občini so se letos odločili v praznične luči odeti Slovensko, Kocljevo in Slomškovo ulico ter ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjev drevored in drevoreda Martina Lutra.

V letošnjem letu je bilo dokupljenih 130 dodatnih kosov svetlobnih verig in okrasitev tako tvori skupno:

  • 100 svetlobnih elementov: krogle, zvezde, snežinke in polmeseci,
  • 300 svetlobnih vrvi skupne dolžine 7000 metrov s  66.710 prazničnimi lučkami,
  • 40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in na Trubarjevem drevoredu  postavljeni tudi ob festivalu Soboški dnevi;
  • 60  lampijonov, ki so jih lani izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v občini

Strošek montaže in demontaže praznične razsvetljave je znašal 19.989,10 evra bruto.

Vse nared za zimsko idilo

Sprehod po mestnih ulicah vam ta večer torej toplo priporočamo, saj je Murska Sobota v soju prazničnih luči še posebej lepa. Če nam ne verjamete na besedo, pa smo za pokušino priložili še nekaj fotografij.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

pijancek

Te fotografije niso glih najlepše. Potrebno v mesto, da doživiš to lepoto in vzdušje. Lepo je. Veseli me, da je na drsališču končno takšna ograja kot mora biti. Lep večer vsem.

Vipko
Truplo

Danes sem se malce po mraku zapeljal s kolesom po mestu. Nič presenetljivega, sicer pa tudi ni treba, da se "ven mečemo" v času, ko imamo malodane verjetno največjo brezposelnost kot regija v Sloveniji?

In jebala te ta ograja!!! Kolikor vem, so ravno tako morala lani zamenjati za tiste late (pa zaradi njih ni bilo nobene nesreče), zaradi prevelikega hruba oz. zaletavanja z drsalkami v ograjo. No... me res zanima, kako bo letos s pritožbami? Me pa zelo, zelo veseli, da tako župan, kakor odgovorni niso podlegli pritisku nekaj ljudi s Kocljeve ulice, katere pač moti vsemogoče... četudi bi tu bilo "ljubavno šetalište", bi našli razlog za PROTI.

S kolesom sem malce "potipal" tudi do novo pridobitev, tole ploščad in nekako vsaj za sedaj izražam kar veliko razočaranje. Točno bi težko opisal, kaj vse mi ni všeč, ampak neki splošni vtis je slab, slab. Pričakoval sem zelenico, pa dobimo betonsko ploščad. Pričakoval sem povezan prostor med gradom in Evangeličansko cerkvijo, pa ga sekata dve cesti. Morda bo vtis vseeno boljši, ker sedaj pač imamo, kar imamo, ko bodo spomladi morda res dodali še kakšn vsebino na ta beton (klopce oz. kakšno stojnico za mirno dejavnost, ne na pol oštarijo) in ko bodo s časom seveda zrasla tudi drevesa.

Pa počakajmo...

In reply to by pijancek

pijancek

Kar se te ograje tiče : si opazil razliko med lansko ograjo in letošnjo ? Meni gre za varnost drsalcev ! Uživaj v mestu ! Saj to je NAŠE MESTO.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Za kakšno varnost drsalcev neki, ko ni bilo nobene poškodbe zaradi ograje? Zamenjana je bila zaradi, pa sem ti to napisal, pa spet ne bereš, zaradi hrupa!

Meni je sicer popolnoma vseeno, kakšna bo.

In reply to by pijancek

pijancek

Tebi je, ni pa drsalcem, ker gre za njihovo varnost ! Poglej si drsališče LEDENA FANTAZIJA v Ljubljani ( dosegljivo na Googlu, ne v Reporterju ! ), da boš videl, kako naj drsališče izgleda ! Oh, zopet ta, tebi tako priljubljeni, JANKOVIĆ.

In reply to by Truplo

VRANA (nepreverjen)

Vau, nisem mislil, da bom zasledil komentar, kjer ti pohvališ kaj. Ampak vseeno, lepo. Nimam možnosti plusov in minusov, ker nisem registriran. Bi ti pa dal tudi jaz plus, tam kjer treba!!
Upam, da se nisi ustrašil tega, da bom pisal Božičku, če ne boš bolj priden!! :))))))) Upam, da imaš sam od sebe še vsaj kanček dobrega v sebi.

pijancek

Zvečer pojdi z družino v mesto in uživajte. Prekrasno je.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

VRANA tudi,če nisi registriran imaš možnost dajat minuse in pluse.Tam vmes kot je na sliki,ko boš šel z miško gor,se ti bo pokazala roka in napis Like/+...ali Dislike/-...pol pa stisneš kaj želiš dat pod komentar.
http://shrani.si/f/O/9B/23WQG4Lb/minus-plus.jpg

In reply to by VRANA (nepreverjen)

stefka

Čestitke Župano in sodelavcem da naša Sobota postaja z dneva v dan lešpša

čarni vrag (nepreverjen)

Ljubitelji betona, pozdravljeni na trgu Martina lutra!

Starejše novice