Na Slovenski ulici se je včeraj odvijal Praznik glasbe 2022.

Tudi glasba ima svoj dan. Praznik z veliko začetnico. S Praznikom glasbe se Slovenija pridružuje priznani mednarodni iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki poteka v več kot 120 državah in 400 mestih po celem svetu.

Enodnevni glasbeni festival v različnih mestih po Sloveniji

Slovenski Praznik glasbe je kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe ter vzpostavljanju odnosa tišina – glasba.

Je enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v različnih mestih po Sloveniji predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov.

Praznik glasbe v Murski Soboti

Festival ‘Fête de la Musique’ se vsako leto odvija na dan poletnega solsticija, 21. junija, in že od prve edicije leta 1982 izpostavlja pomen raznolikost glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva in tradicij.

Na Slovenski ulici v Murski Soboti je v ta namen včeraj skozi cel dan potekal glasbeni dogodek. Na njem so se predstavili številni glasbeni izvajalci.

  • Ob 10. uri se je v središču mesta predstavil prekmurski pevec Sandi Horvat, z umetniškim imenom Sunny. Zapel je na balkonu nad Hranilnico prekmurskih dobrot.
  • Ob 17. uri so središče mesta zapolnili tolkalisti Glasbene šole Murska Sobota.
  • Ob 18.30 pa je sledil koncert glasbene šole Muziklub Murska Sobota.
  • Na ta dan je potekala tudi MIKKova glasbena terasa, na kateri je elektronske glasbene zvoke oddajala DJ Chiller

Več slik iz včerajšnjega glasbenega dogajanja v središču mesta pa si lahko pogledate spodaj. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice