V Gornji Radgoni danes slavnostni podpis gradbene pogodbe o izgradnji večnamenske športne dvorane ob OŠ Gornja Radgona.

Nova večnamenska športna dvorana (VŠD) ob Osnovni šoli Gornja Radgona se bo zgradila tik ob obstoječi telovadnici Osnovne šole Gornja Radgona. Zadovoljevala bo standarde in normative šolskega športa ter, predvsem po površinah, standarde in normative za 1. državno ligo naslednjih športov: rokomet, odbojka, futsal in košarka.

V dvorani tudi plezalna steza

Poleg omenjenih se bodo v večnamenski dvorani lahko izvajale še številne druge športne panoge. Postavljena bo tudi plezalna stena, predvidene so tribune s 530 sedeži. Obstoječa telovadnica se bo rekonstruirala za potrebe spremljajočih prostorov nove dvorane; načrtovani so prostori kabinetov za učitelje športa, manjša telovadnica za drobnozrnate vsebine, fitnes in ostali spremljajoči prostori: skladišča opreme, slačilnice, sanitarije, tuširnice. 

Nova večnamenska športna dvorana bo velika okrog 1.429,30 kvadratnih metrov, površina rekonstruirane obstoječe šolske telovadnice, kjer bodo spremljajoči prostori nove dvorane - v dveh etažah pa znaša 1.562,36 kvadratnih metrov - skupaj torej 2.991,66 kvadratnih metrov.

Za investicijo nepovratna sredstva

Občina je poleg lastnih finančnih sredstev v proračunih za investicijo že dodatno pridobila nepovratna sredstva Eko Sklada za nepovratne finančne spodbude, v višini 494.880,91 evra. Vseskozi se iščejo dodatni viri sofinanciranja. Tako trenutno čakajo na odločitev o prijavi na razpis Eko sklada za rekonstrukcije (obstoječe telovadnice), investicija je bila prijavljena tudi na razpis Fundacije za šport, trenutno pa je odprt razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v novogradnje športnih dvoran v letu 2020, na katerega se bomo tudi prijavili. 

4,5 milijona evrov vredna investicija

Z danes podpisano pogodbo izvajalec prevzema v izvedbo gradbena dela, v višini 3,667.717,88 z DDV, po naslednjem terminskem planu:

  1. faza – izgradnja nove večnamenske dvorane: maj 2020 – junij 2021
  2. faza – celovita rekonstrukcija obstoječe šolske telovadnice: junij 2021 – junij 2022

Okvirna projektantska vrednost celotne investicije znaša približno 4,5 milijona evrov.

Kot so povedali na današnji tiskovni konferenci pa bo realna in bolj točna ocena vrednosti celotne investicije lahko podana šele po izvedenem javnem naročilu za gradbeni nadzor in javnem naročilu za športno opremo, ki sledi v tem letu.

Izvajanje celotne investicije gradnje dvorane je predvideno v letih 2020, 2021, skrajni rok dokončanja je mesec junij 2022. Glavni gradbeni zamah je načrtovan za leto 2021.

"Ubiramo prvi korak k dejanski izgradnji"

 V prostorih Osnovne šole Gornja Radgona sta župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko in izvajalec del GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o., Igor Klemenčič danes podpisala Gradbeno pogodbo o izgradnji večnamenske športne dvorane ob OŠ Gornja Radgona.

»Končno, po več desetletjih želja, hotenj, iskanj možnosti in variant, vloženemu delu in trudu, ubiramo prvi korak k dejanski izgradnji nove večnamenske športne dvorane v Gornji Radgoni,« je povedal župan Rojko.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura je večna (nepreverjen)

izgleda
do kurca

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Daj človek pa hejnjaj se predstavljati kak Mura je večna ka je tou moj vzdevek. Či ti kaj nej jasno prijdi na tekmo san malo više od transparenta Mura je večna. Ti se razložin. Kak te je nej sran.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je tečna (nepreverjen)

Ge se s ten nebi telko hvalo naokouli. :)

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

pa bil sam na tekmi in sem te videl
Izgledaš do kurca
dragi moj aaaaaaaaaaaaaaaaa1

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bravo.

czd (nepreverjen)

Končno bodo mladi karatejisti dobili to kar si zaslužijo.

Mučačos (nepreverjen)

Ja pa te se še enouk lejko poslikajo s stegnjenin sredincon.

Starejše novice