Občina Puconci se je prijavila na javni razpis za sofinanciranje projektov na področju šolstva, od koder bo tudi črpala sredstva za gradnjo vrtca.

V Puconcih bo zrasel nov vrtec, gradnjo pa bo financirala tamkajšnja občina. Načrtovana investicija s katero se je občina Puconci prijavila na javni razpis za sofinanciranje v šolstvu znaša 2.454.345 evrov, od tega bo slaba polovica nepovratnih sredstev.

Trenutno poteka javni razpis, podrobnosti investicije pa bodo znane predvidoma konec avgusta, po podpisu pogodbe.

Vrtec, zgrajen v pretežno masivni konstrukciji, bo povezan z osnovno šolo

Vrtec bo umeščen na jugovzhodnem delu obstoječe šole v Puconcih in se bo s šolo v enem delu tudi stikal. Parkirni prostori za zaposlene in obiskovalce, bodo zagotovljeni na že obstoječem parkirišču.

Objekt je predviden v pretežno masivni konstrukciji, kjer bodo vse zunanje in notranje stene  zgrajene s porozno opeko, ustrezne debeline in nosilnosti. Horizontalne in vertikalne konstrukcije ter nosilci pa bodo načrtovani, kot armirano betonska konstrukcija.

Notranje nenosilne predelne stene bo sestavljala montažna konstrukcija iz mavčno kartonskih plošč. Talne konstrukcije so predvidene v AB izvedbi ustreznih dimenzij, medtem ko bo streha objekta ravna in v sivi barvi, z minimalnim naklonom ter pokrita s hidroizolacijsko folijo.

Foto: Občina Puconci

Objekt zasnovan kot pritlična zgradba, z dvema traktoma

Vrtec v Puconcih bo lahko sprejel kar 108 otrok, zaposlenih pa bo sedemnajst oseb. Z občine še odgovarjajo, da bo število zaposlenih sicer odvisno od vpisa otrok.

Občina Puconci načrtuje gradnjo vrtca v velikosti 1492,5 kvadratnih metrov, od tega bo dobrih 1317 kvadratnih metrov uporabne površine. »S povečanjem kapacitet želimo združiti nekatere funkcije, ki so potrebne za delovanje tovrstnih institucij,« menijo na občini.

Objekt bo zasnovan kot pritlična zgradba, sestavljena iz dveh traktov. Glavni vhod v objekt bo pod večjim nadstreškom, kjer bo lociran tudi prostor za hrambo vozičkov za otroke. Preko vetrolova bo tudi prehod na hodnik, iz katerega bo dosegljiv tudi skupni prostor.

Foto: Občina Puconci

Trakta z ločeno funkcijo

Južni trakt objekta bo namenjen prostorom za otroke in bo povezoval vse prostore namenjene igralnicam posameznih skupin. 

»Predvidoma bo šest skupin. Vse igralnice bodo imele izhod na pripadajoče terase, ki se nadaljujejo v zelenico. Severni trakt pa bo namenjen gospodarskim prostorom in prostorom za osebje,« še dodajo iz občine.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ena pač (nepreverjen)

in me pa res zanima, kdo bo izvajalec

qpodav (nepreverjen)

3x ugibaj? hehe. ni potrebno javno narocilo, za 2 milijona se noben ne bo od tujcev odzval. se rondoji so okrog slabega milijona.

In reply to by ena pač (nepreverjen)

dejaan svinskogglavi (nepreverjen)

Ta vrtec je grd
Kot
Tanja flasskon

In reply to by qpodav (nepreverjen)

hektor3 (nepreverjen)

Izgleda kot šablona ... zelo podoben vrtec je v Lendavi. V stavbi je vročina kot bi bil v peklu.

ee (nepreverjen)

mura se je prodala za 1milion
carthago je dobo za prvo tovarno 2miliona za drugo tovarno 6milionov subvencij
mas drislave zupane z drislavo ulico sloven je vedno drislav

aiaoop (nepreverjen)

prevec betona in premalo zelenic z drevesi okrog vrtca, potem pa zakaj je vroce.? zadnje case ti arhitekti vse delajo v tej smeri.

omggg (nepreverjen)

Kda zives na vasi ka je okole tebe samo trava pa suma lejko odis v betonski vrtec… dizsss, eni nekaj prestete pa se van zdi kul, te pa to dale tirate… To je nej Ljubljana ka bi bil problem ka nega drevja in zelenice

In reply to by aiaoop (nepreverjen)

8000p (nepreverjen)

Stari motis, tudi na vasi si ne zelim betonskega vrteca in vrocine v njem, brez naravne okolice. Zakaj bi ti vasi spreminjal v mesta.

In reply to by omggg (nepreverjen)

hyyyh (nepreverjen)

ka pa te kolibo pa slamnato strejo. fajn brez elektrike pa vode, tak pristno kak je to nekda bilo 🙃 te pa do deca lejko se bole visiva pa glistava kak so zadnji 2 leti nej. nega vrteca ka nebi mel navale visi pa glist sake telko

In reply to by 8000p (nepreverjen)

Rewwq (nepreverjen)

Upam da nimas volilne peavice, ker razgledanost imas zelo ozko. Od kdaj je glistavost in usi povezano z materialom iz katerega je vrtec?? Jao, kaj vse po svetu hodi. Stari to je stvar HIGIENE, ki je ocitno ne poznate doma, potem pa vse betonirate, namesto da bi se umivali.

In reply to by hyyyh (nepreverjen)

Jaranee (nepreverjen)

Vrteci se delajo dicej pa vsako leto menje razen purdiji se štepajo ka dobijo več dodatkov. Sicer pa opet preveč betona in premalo ozelenitve.

uiju (nepreverjen)

Dece je zadnji 2 leti doooosti vec kak leta pred ten, tudi nosecnic je vec, tak ka de dece zadosti, brez brige boj

In reply to by Jaranee (nepreverjen)

Gfdsss (nepreverjen)

Prislekov je vec. Nosecnic pa bo v prihodnje manj. Zadnje leto je baraslo stevilo mrtvorojenih otrok, stranski efekt cepiva. To kaze statistika v vseh drzavah zahoda, v afriki pa ne.

In reply to by uiju (nepreverjen)

^^ (nepreverjen)

Jaranee........... Prav imaš .Ampak znaj da bodo vrteci zasedeni z otroki iz Ukrajine ,Albanije in tistih ki vőrvlejo v alaha .Fajonova Golob in ogromno njih se veselijo prihoda ovih ,ki kolejo in posiljujejo niti niso izvzeti prebivalci Slovenije saj podpirajo pribežnike .

In reply to by Jaranee (nepreverjen)

Tisa (nepreverjen)

Otrok pa z leta v leto manj

4432 (nepreverjen)

Slovenski verjetno ja, uvozenih iz balkana pa vsako leto vec. Pocasi tudi iz podsaharske afrike in azije.

In reply to by Tisa (nepreverjen)

župi*12 (nepreverjen)

a ta "uvoženi" pa so nej otroci in po tvoje menje vredni? Še malo pa boš proso ka što z indri k nan pride ka de ti leko što rit briso...

In reply to by 4432 (nepreverjen)

lllla (nepreverjen)

pogledni statistiko rojstev pa te guci. nej na pamet ok

In reply to by Tisa (nepreverjen)

Gost43 (nepreverjen)

Lepo. Tudi v Moravskih Toplicah je zelo lep vrtec naj imajo otroci najboljše prav je tako. Kljub temu pa bi občine lahko po vaseh kjer so manjše enote vrtcev uredili in prenovili kakšen vrtec kajti ti otroci imajo veliko manj udobja, igrač ter vsega kot ostali....

Polop (nepreverjen)

Ne seri. Igrac imajo vrh glave, za doma, in ne rabijo toliko igrac, ampak vec druzenja in normalne razgledane vzgojiteljice. Stavba je lahko iz lesa pa bi bolhse opravila delo, ce ni odnosov v vrtcu ali vtikanja starsev v vrtec, ker je njihov soncek tam.

In reply to by Gost43 (nepreverjen)

Gost43 (nepreverjen)

Se strinjam samo glede na to da se vse vlaga v en vrtec ki je tako povedano glavni v občini ker je "velik" mi pa ki imamo otroke v manjših enotah pa imajo dosti manj vsega in ni prav da so razlike če lahko za milijone gradijo nove vrtce lahko za nekaj eur tudi izboljšajo stre vrtce....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice