Branko Lukič – Luka je uspešno prestal nenavaden podvig in dobil stavo. Prekolesaril je pot od domače Trčove do otoka Pašman.

Pred dnevi smo pisali o nenavadni zgodbi, ki prihaja iz Trčove. Lastnik samopostrežne trgovine Griček Branko Lukič, ki ga večina pozna pod vzdevkom Luka, se je zaradi stave odpravil na kolesarjenje do otoka Pašman.

Podvig, ki ga je spodbudila stava, je zdaj končan. Iz Trčove se je Luka ob podpori družine in prijateljev podal v četrtek zjutraj. Po štirih dnevih je Luka uspešno prekolesaril začrtano pot in dobil stavo.

Ves čas podviga ga je spremljal Darko Nedeljko, ki ob povabilu ni odlašal. Izziv je takoj sprejel, vprašal je le: »Kdaj greva?«

Pot do otoka ni bila lahka, a imel je veliko podporo

»To je res izziv, ker ne vemo, kaj nas čaka,« je pred začetkom 'pecikl ture' povedal Luka. Vsekakor je bila pot polna presenečenj in zabavnih trenutkov. 

»Vtisi so fantastični,« je povedal Luka, za katerega je bila pot naporna, saj sam ni profesionalni kolesar in s takšnimi razdaljami nima izkušenj: »430 kilometrov narediti ni mačji kašelj.« 

»Pot ni bila lahka, ker je ogromno prometa, ogromno tovornjakov in moraš biti cel čas previden,« je pot opisal Luka. Z izjemo enega dne, ko je malo deževalo, ju je spremljalo sončno vreme. 

Po poti ga je večinoma spremljalo lepo vreme. Tako je bilo tri kilometre stran od Udbine.

Po poti dobili novo želvjo prijateljico

Na različnih delih poti so ga presenetili prijatelji, ti so ga bodrili tudi na družbenih omrežjih. Na vprašanje, če se je po zgodilo kaj zanimivega, je Luka odgovoril: »Na poti sem našel želvo ob cesti in smo jo dali na varno.« Luka in njegova družina imajo sicer doma več želv. 

Luka in Darko bi na cilj lahko prispela en dan prej, kot je bilo načrtovano, vendar sta načrtno bila zadnji dan bolj »počasna«, saj sta vedela, da ju bodo pričakali prijatelji in bodo zadnji del poti kolesarili skupaj.

Podpora prijateljev ni manjkala niti med potjo.

Zgodba ni posebna zaradi prevoženih kilometrov ali neverjetne hitrosti – je majhna zgodba, ki je združila prebivalce Trčove, Malečnika in okoliških krajev.

Te štiri dni so vsi spremljali, kje je Luka, kako mu gre. Nenavaden izziv Luke, ki ga krajani dobro poznajo, je vsaj za nekaj časa odmaknil misli od težav in slabih novic v letošnjem razburkanem letu in jih povezal v pozitivnem navijanju za njihovega sokrajana.

Posebnih priprav na 'pecikl turo' Luka ni imel.
Fotografija pred menjavo kolesa.
»Pa saj ni čudno da ga samo čakam, če pa vse pobere na cesti kaj najde,« je hudomušno zapisal Nedeljko ob sliki z najdeno želvo.
»Bolj je to izziv, da vidimo, ali smo to zmožni narediti,« je pred začetkom 'pecikl ture' povedal Luka.
Podpore Luki ni manjkalo, tako so ga prijatelji pospremili na trajekt do otoka Pašman.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice