Foto: Jan Rozman
Poletni večeri v našem mestu so rezervirani za koncerte pod zvezdami. Tradicionalni festival Soboško Poletje namreč vsako poletje gosti širok spekter domačih in tujih umetnikov.

Letos poteka že 14. tradicionalni poletni festival Soboško poletje, v okviru katerega vsak julijski in avgustovski petek zbrane zabavajo odlični slovenski glasbeniki. Tokrat je na Trgu Kulture nastopila skupina King Foo.

Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016, kjer so s pesmijo Začaraj me pobrali nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi drugi nastopajoči, so se King Foo odpravili na koncertne odre. Okrepljeni s pevko Aleksandro Josič, ki je opozorila nase na talentih v Srbiji, so King Foo trenutno ena izmed najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni, ki osvaja tudi tujino.

S pesmijo Wild Ride so se uvrstili v finale Eme in izdali svoj prvenec GalaXie. King Foo poskrbijo, da z njihovih nastopov nihče ne odide ravnodušen, pa naj gre za glasbenega sladokusca, ki pričakuje avtorsko glasbo, ali le obiskovalca, željnega dobre zabave ob kakovostni glasbi. Njihov repertoar zajema prepoznavne avtorske skladbe, kot so Začaraj me, GalaXije bežijo, Lebdenje in unikaten nabor zabavnih priredb popularnih skladb.
 

Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slom (nepreverjen)

sem bil na koncerti
sem tak užival

čikapajo (nepreverjen)

asi tak užival
ko si ga pušil

In reply to by Slom (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

ja ja super
vlečeš
ko stara parna lokomotiva
čuha čuha čuha

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Konion (nepreverjen)

Ni Glih neko nadpovprečne, ta njen vokal. Vseeno,solidno.

inokss (nepreverjen)

bil dve pesmi. Slabo to!

Knd (nepreverjen)

Super koncert, fala boge se še da v Sobote zmejs čute kvalitetno muziko!

Starejše novice