FOTO: Nika Škrilec
Danes je na soboški tržnici potekal drugi v vrsti dogodkov pod imenom »Z vesi v varaš«.

V sklopu dogodka »Z vesi v varaš« bo na soboški tržnici vsako drugo soboto med 8. in 12. uro živahno, na dogodkih s sloganom »Z vesi v varaš«, bo na voljo obogatena ponudba pridelkov in izdelkov lokalnih pridelovalcev in predelovalcev.

Kratka pot od njive do krožnika

S tem želijo na občini oživiti sobotno dogajanje na mestni tržnici ter popestriti ponudbo, predvsem pa obiskovalcem  omogočiti, da kupujejo izdelke, ki so zrasli v lokalnem okolju.

Gre za koncept pri katerem se zagotavlja čim krajša pot od kraja, kjer je pridelek zrasel do potrošnikove mize.

FOTO: Nika Škrilec

Pestra in raznolika ponudba

Pomemben element pri omenjenem projektu je tudi digitalizacija, saj lahko kupec s pomočjo QR kode spremlja, od kje je izdelek prišel na police.

Tematske tržnice »Z vesi v varaš« bodo potekale v sklopu projekta CITIES2030, v katerem sodeluje Mestna občina Murska Sobota. K sodelovanju na tematski tržnici bodo organizatorji povabili številne lokalne ponudnike s pestro in raznoliko ponudbo.

FOTO: Nika Škrilec

Na današnjem drugem dogodku so se predstavili štirje ponudniki, in sicer: Kmetija Maroša Melinci, Kmetija Sarjaš, Zelena točka in ZRIRAP so. p. Beltinci.

Predstaviti bi se moral tudi Jagodni kotiček iz Dokležovja, žal pa je mladi pridelovalki toča povsem uničila pridelek.

FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec
FOTO: Nika Škrilec

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Andrea Heringhová (nepreverjen)

Odkar me je mož v zadnjih 2 letih ločil, nisem bila sama, dokler sem nekega dne, ko sem pregledovala neko objavo, kako bi lahko takrat vrnila moža, videla pričevanje, ki ga je delila Ruthie Makin iz Rima o urokovalec z imenom Dr.Igbinovia, zato sem kontaktiral Ruthie, da potrdim, kako ji je dr.Igbinovia pomagal, in razjasnila mi je vse, kako ji je pomagal, in to mi je dalo pogum, da sem stopil v stik z dr.Igbinovio za pomoč. Dr. Igbinovia mi je zagotovil, da bodo moji dnevi žalosti minili v treh dneh po tem, ko bo končal s svojim delom. Sledil sem vsem njegovim navodilom, ki mi jih je dal, ker imam vero, vero, upanje in zaupanje vanj. Resnično vam danes pravim, da sva z možem spet skupaj in lahko s ponosom povem in pričam svetu, kaj je dr. Igbinovia naredil zame. Kontaktirajte ga danes preko e-pošte:[email protected], lahko tudi pokličete ali WhatsApp njegovo telefonsko številko +12162022709 in viber +12066713285, če potrebujete njegovo pomoč.

ztrtttzgetzt4 (nepreverjen)

Spijzdi nategunt!

In reply to by Andrea Heringhová (nepreverjen)

JONAISPOD (nepreverjen)

Ne motajte več od te tržnice kero je čas povozo že pred 25lejti !!!!

Starejše novice