V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota se je danes odvijala slavnostna podelitev pomurskih raziskovalnih nagrad, ki jih že 21. leto zapored podeljuje Pomurska izobraževalna fundacija.

Pomurske raziskovalne nagrade so nagrade, ki se s strani Pomurske izobraževalne fundacije vsako leto podelijo tistim Pomurcem, ki so se med študijem s svojim raziskovanjem in zaključnim delom najbolj izkazali.

Ne gre pa zgolj za materialno vrednost, Pomurska raziskovalna nagrada je hkrati tudi dobra moralna spodbuda ter popotnica za nadaljnjo kariero, prejemnikom namreč zagotavlja ugled, ne le v domači regiji, temveč tudi širše.

Nagrade prejelo pet pomurskih raziskovalcev

Letos so se nagrade podeljevale že 21. leto zapored, prejelo pa jih je pet pomurskih raziskovalcev. 

Raziskovalne nagrade 2022 so prejeli: 

Peter Šooš ter Kaja Mujdrica sta prejela nagrado za najboljšo magistrsko delo na področju družboslovja, Mario Farič in Luka Benkovič sta prejela nagrado za najboljšo magistrsko delo na področju naravoslovja, Leon Deutsch pa je prejel nagrado za najboljšo doktorsko dizertacijo.

Kot so po slavnostni podelitvi dejali nagrajenci, jim to odlikovanje pomeni predvsem potrditev, da dobro delajo in zahvalo za njihov trud, hkrati pa je velika motivacija za naprej. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice