Občina se je odločila prodati nepremičnine, ki jih ne potrebuje.

Mestna občina Murska Sobota bo na naslednji seji mestnega sveta, ki bo že ta četrtek obravnavala tudi predlog obračuna za leto 2021. V sklopu tega tudi načrt ravnanja z nepremičnim premoženjem soboške občine.

Kot je razvidno iz dokumentov, soboška občina prodaja kar nekaj nepremičnin v središču mesta, ki jih ne potrebuje.

Hartnerjeva vila še vedno naprodaj, cena nepremičnine padla

Še vedno se prodaja ena najlepših zgodovinskih zgradb v Murski Soboti, Hartnerjeva vila, v kateri je nekoč bil oddelek Pokrajinske in študijske knjižnice, še pred tem pa dijaški dom.

Hartnerjeva vila - ena najlepših zgodovinskih zgradb v Murski Soboti.

Kot je razvidno iz dokumentacije, objavljene na uradni spletni strani soboške občine, dobrih 680 kvadratnih metrov veliko vilo, trgu ponujajo za približno 345 tisoč evrov. Soboška občina se je za prodajo Hartnerjeve vile odločila že pred dvema letoma, ko jo je prodajala za pol milijona evrov. Občina Hartnerjevo vilo prodaja, ker je ne potrebuje za lastne potrebe. 

Spomnimo, da so se še pred leti na občini igrali z idejo, da bi Hartnerjevo vilo preuredili v mestno hišo oziroma v objekt z vsebino javnega dobra.

Prodajajo se prostori nekdanje ekonomske šole

Nekaj deset metrov naprej na Slovenski ulici želi soboška občina po delih prodati prostore nekdanje ekonomske šole, in sicer v objektu na desni strani ceste, če gledamo v smeri Lendavske ulice. 

Nekdanja ekonomska šola, objekt na desni strani ceste, če gledamo v smeri Lendavske ulice.

Občina prodaja dva poslovna prostora, enega za za 190 in drugega za 116 tisoč evrov, stanovanje v velikosti dobrih 65 kvadratnih metrov za dobrih 32 tisoč evrov, klet - en del za dobrih 5800 evrov in drugega za slabega tisočaka. Garaži se prodajata za 4800 evrov, ter parkirni prostor na dvorišču stavbe za dobrih 1600 tisoč evrov.

Spomnimo, da je pred leti župan Aleksander Jevšek dejal, da bodo prostore nekdanje ekonomske šole namenili muzeju evangeličanske, judovske in romske kulture oziroma, da bo tu nastal neke vrste multikulturni center. 

Latnika išče tudi poslovni prostor na Slovenski

Občina prodaja še eno nepremičnino na Slovenski ulici, in sicer poslovni prostor urarstva. Na občini so zapisali, da prostorov ne potrebujejo za lastne potrebe, zato je prodaja utemeljena.

Poslovni prostori na Slovenski ulici, v katerih se trnutno nahaja urarstvo.

Urarstvo se nahaja na 1.053 kvadratnih metrov veliki parceli, pri čemer del stavbe, predviden za prodajo, obsega 30,1 kvadratnega metra površine. Nepremičnina, ki sicer trenutno ima tudi najemnika, se prodaja za 21.500 evrov.

Spomnimo, da je omenjeno nepremičnino soboška občina že pred dvema letoma ponudila na dražbi po izklicni ceni 34 tisočakov, a kot kaže ni bilo interesentov.

Sicer pa soboška občina prodaja še lokal v kletnih prostorih tržnice, arhiv v kletnih prostorih na Kocljevi ter lokal s pripadajočim zemljiščem na ulici Arhitekta Novaka. 

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ka te briga (nepreverjen)

niki že zovej

centrus (nepreverjen)

500 eur za kvasrad je maksimum za M. Soboto. Pitanje, če de kak prodano.

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec idi si nazaj dol leži ka je še prerana vora za tebe ka bi trejzno premišlaval pa pijsal.

SKRIVNOSTNI DO… (nepreverjen)

Zakaj pa ne prodajajo skrivnostni počitniški dom v Baški, ki je na sumljiv način prišel v lastništvo občine Sobota, dom je v centru mesta izredna lokacija na parceli velikosti 18 a. S tem objektom se dogajajo zelo čudne zadeve, vse pa obvladuje soboška rdeča elita. Dom je zaseden samo v času šolskih počitnic ves ostali čas sameva prazen, ali kako pravijo sosedje naj bi tam na črno letovali določeni posamezniki. Zakaj se dom v času ko je prazen ne odpre za primerno plačilo občanom, in bi se finančno pokril ampak NE za rdečo elito je boljše da je dom prazen, stroške pa itak plačajo občani to so čudni komercialni pristopi. Dudi na občinski spletni strani ni naveden med javnimi zavodi mestne občine, kot da ga ne bi bilo. po zadnjih informacijah ta dom v Baški obvladujejo Bojan Nemec kot vodja, za člane upravnega odbora zavoda so bili marca lani na novo imenovani romski svetnik v soboškem mestnem svetu Darko Rudaš, ki je tudi predsednik upravnega odbora, mestni svetnik SD Goran Miloševič in Ivan Tibaut kot predstavnik Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Predsednica DPM Murska Sobota je Lili Miloševič, soproga prej omenjenega člana upravnega odbora počitniškega doma Gorana Miloševiča. MISLIM, DA VAM JE VSE JASNO !

xmasishere (nepreverjen)

saj pa kelko ge znan lejko tan prenočiš tudi skozi celo leto oz. si vsaj včasih lejko

In reply to by SKRIVNOSTNI DO… (nepreverjen)

Marin (nepreverjen)

Poleti si včasih lejko či bila kakšna soba fraj(pa če si mel veze). Na žalost če nemaš vez pri tejh parih soboških "tajkunih" te nemreš nika :(

In reply to by xmasishere (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)

Poznati si mogel Nemca, ki je bil upravnik

In reply to by Marin (nepreverjen)

Bilbo (nepreverjen)

Župan Jevšek! Kje so pa poceni stanovanja za mlade, ki ste jih obljubili na predvolilnem soočenju v mladinskem klubu? Zaman rihtate soboto pa neka "prenavljate", če pa morejo mladi bejžati z toga mesta ge so na položajaj ljudje ka so samo sebi korist.
Škoda, nejsan si mislo, ka je Jevšek tudi samo kup besed kak vsi drugi na občini.

Račka (nepreverjen)

Recimo novogradnja stanovanjskega sklada na Kocljevi?

In reply to by Bilbo (nepreverjen)

Bilbo (nepreverjen)

To so neka pisale, mogoče znaš ka več?

In reply to by Račka (nepreverjen)

Račka (nepreverjen)

Stanovanjski sklad ima objavljen razpis za najem stanovanj - prednost imajo mladi/mlade druzine.

In reply to by Bilbo (nepreverjen)

Rimika (nepreverjen)

Link prosim :) ge najden razpis samo za starejše :/

In reply to by Račka (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

kaksna poceni stanovanja??
Cena stanovanj se usklajuje s cenami na trgu nepremicnin!
Ali mislite, da bo obcina kupovala in prodajala dvosobna stanovanja za 20.000eur?
Mladi kateri zelijo na svoje imajo vse moznosti!
Ne pa sanjat, da v prvem letu sluzbovanja prisparas za nakup stanovanja, avta....

Jaz sem po studiju ko sem bil star 25 zivel s punco do 28 pri starsih. Potem pa sem za prisparan denar in vzeto posojilo kupil stanovanje. Sedaj pri 39 letih sem vse poplacal in imam svoj dom

In reply to by Bilbo (nepreverjen)

Bilbo (nepreverjen)

Pa kakšen nakup, mladi nucamo ka se lejko za malo najmenino osamosvojimo pa še sproti kaj prišparamo v prvij neka lejtaj zaposlitve, pa te komaj lejko začaš razmisljati o nakupi. Nišče ne senja o nakupi pri 25lejtaj, prosin te lepo z takšnimi izjavami, sicer pa če si 5i že 40lejt star nemreš primerjati trga nepremičnin takrat pa zdaj... Sicer pa če gledaš kakšne so najemnine seposedi, se ne čudin ka vsi v to Avstrijo silijo.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Občina se izkušenj ne nauči nič. Če bodo to sploh prodali, bodo kupci špekulanti brez odnosa do mesta, ki bodo navili cene najemnin. Tako je bilo že doslej. Če bi ravnali pametno, bi prostore vsaj delno obnovili in dali v ugoden najem tistim, ki bi vnesli v mesto življenje s svojo dejavnostjo. Klet tržnice - kletni deli so problem povsod po svetu, že v Lj je skoraj vse zapuščeno. Lagunasa in čevljarja preseliti na boljši plac, starejši težko hodijo po stopnicah, klet pa naj imajo mladi bendi za vaje ipd.

Marin (nepreverjen)

Nemrejo biti poceni, če gradijo takši ka te oddavlejo za več kak 1100e za kvadrat, občina pa tak dragih nešče odkupiti. Pa gospod "realnlo" je napisal ka bi občina prodajala... občina bi davala v najem za manjšo ceno kak npr socialna stanovanja, nej pa odavala.

Forint (nepreverjen)

Kama do šli pejnezi od teh prodaj?

bonge (nepreverjen)

V expano.

In reply to by Forint (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zaj do hitro oddali, podjetniki čakajo v vrsti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice