Občina Moravske Toplice praznuje svoj praznik 7. septembra in ga na ta način navezuje na zgodovino tamkajšnjega zdravilišča.

Datum 7. september 1962 namreč nosi namreč prva znanstvena analiza vode iz prve moravske vrtine.

V Športno rekreacijskem centru Martjanci je tako v torek potekala slovesnost ob 25. občinskem prazniku občine Moravske Toplice s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj.

Naziv »Častni občan občine Moravske Toplice« so podelili Slavku Škerlaku iz Sebeborcev za uspešno opravljeno delo na več področjih življenja v dobro lokalne in širše skupnosti.

»Nagrado občine Moravske Toplice« je prejela Folklorna skupina Kulturno - turističnega društva Tešanovci za dvajsetletno uspešno udejstvovanje na kulturnem področju in za promocijo občine.

»Priznanje občine Moravske Toplce« so prejeli:

  • Okrepčevalnica Viktorija, Emilija Varga s.p. iz Filovcev za posodobitev gostilniških prostorov in obogatitev svojih ponudb domačim in tujim gostom,
  • Štefan Kodila iz Sela za raznoliko in uspešno delo ter za pozitiven doprinos v družbi,
  • Štefan Klement iz Martjancev za promocijo slovenskega čebelarstva doma in po svetu.

»Priznanja župana Občine Moravske Toplice« so prejeli:

  • Mateja Kumin iz Berkovcev za izjemen učni uspeh in pridobljen naziv zlata maturantka na poklicni maturi,
  • Tjaša Ozvayič iz Ratkovcev za izjemen učni uspeh in pridobljen naziv diamantna maturantka na poklicni maturi,
  • br. Jurij Štravs, župnik iz Kančevcev za večletno odlično sodelovanje z lokalnim okoljem ter za prostovoljno zagotavljanje duhovne in osebne opore bolnikom na covidnem oddelku murskosoboške bolnišnice,
  • Tomaž Koltai iz Lončarovcev za prostovoljno delo v lokalni skupnosti, h kateremu je pritegnil prostovoljce in dokazal, da dobri medsebojni odnosi med ljudmi povečajo njihovo učinkovitost.

Občina Moravske Toplice pa je izvedla tudi številne projekte v preteklem letu. 

»Imamo tri velika gradbišča, eno je zahodni del vpadnice v Moravske Toplice, projekt ki je vreden nekje 900 tisoč evrov. 
Drugi večji projekt je popravilo notranjih strojnih inštalacij v Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci, vrednost investicije okrog 800 tisoč evrov. 

Če prištejemo še sanacijo državnega in našega cestnega omrežja, pa je teh velikih projektov skupaj v vrednosti preko dva milijona evrov,« pravi župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač

Gre pretežno za državna in evropska sredstva iz različnih skladov, nekaj pa financira tudi občina sama. 

Starejše novice