Gimnazija Murska Sobota praznuje sto let.

Gimnazija Murska Sobota letos praznuje sto let. Včeraj so zato pripravili slavnostno akademijo, ki je goste pod geslom Modrost, Pravičnost, Učenost popeljala skozi svet gimnazije včeraj in danes ter se z mladim rodom zazrla v prihodnost.

V svojih pozdravnih nagovorih so na pomembnost izobraževanja opozorili ravnatelj Roman Činč, podžupan soboške občine Zoran Hoblaj in minister za izobraževanje znanost in šport Jernej Pikalo.

Slavnostni govornik, prvi predsednik Republike Slovenije, gospod Milan Kučan in bivši dijak soboške gimazije, pa je povezal dogodke tistega časa s pomembnostjo ideje o ustanovitvi gimnazije na tem področju, osvetlil njen pomen, pomen učiteljev in dijakov, ki so stopali čez pragove šole. V čestitki ustanovi, s katero je sam povezan, je izrazil ponos, da šola na tem mestu izobražuje mlade ljudi za bodočnost družbe.

V akademiji so nastopili dijaki in dijakinje murskosoboške gimnazije pod mentorstvom Cvetke Jošar Matić, Bože Ivanuše Trajbarič in Tomija Bušinoskega.

Vile Učenosti so skozi svetove šole popeljale dijake od prvega šolskega dne, do njihovih uspehov in zaključnega maturantskega plesa, ter obujale spomine in zavedanje, kako imenitno je generacijo za generacijo izpuščati iz rok v svet. V tretjem delu programa so se dijaki s poezijo in glasbo poklonili umetnosti, ljubezni, drugačnosti, pokončnosti, domačnosti in ponosno zaključili s prvo izvedbo himne Soboške gimnazije.

FOTO: Aljoša Gabor

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mene bi bilo sram v kolikor bi hodil na to šolo, saj je v njej životaril tudi Milan Kučan, ki je pozabil na svojo deponirano partijsko knjižico in propadlo komunistično partijo, torej enkrat je lagal, sedaj ali pa pred leti in tega se je naučil v tej šoli ?!

JJkomunjara (nepreverjen)

Tejbe je nasplošno lejko sran.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Sram bi te bilo ker ne bi končal šole. Za tebe je šola puklastega kima. Tam veljajo zahrbtnost, puhoglavost, zagrenjenost ... Toga maš puno.

In reply to by goostt (nepreverjen)

kubarija (nepreverjen)

kaj pa če bi na splošno enjali forsirati prežvečene fosile kot sta kučan in janša?

Vajz (nepreverjen)

Što je koga forsejro? Pa nej je ena največi častij za eno vzgojno ustanovo dejstvo, ka se je na njoj šoulo tudi prvi predsednik samostojne države in eden najpomembnejših členov pri njenon nastajanji ?

In reply to by kubarija (nepreverjen)

Fonzi (nepreverjen)

Küčan je pač odo na tou gimnazijo. Od kejc si pa zdaj Janšo pa naprej prvlejko? Proslava je pa bila super. Dijaki so nastopali kot profesionalci z dolgo kilometrino. Vsaka čast njim in tistim, ki so jih pripravljali in organizirali prireditev.

In reply to by kubarija (nepreverjen)

Vipko
buldog

Če je kdo od teh, ki zgoraj pišete bil tam, je lahko samo z odprtimi usti spremljal program, ki so ga pripravili zdajšnji gimnazijci. Domiselno, dobro strukturirano in kvalitetno izvedeno. Res vsaka čast mentorjem in izvajalcem.
Gimnazija Murska Sobota je dala prvega, na demokratičnih volitvah izvoljenega predsednika države. To ni mala stvar in so lahko vsi gimnazijci GMS na to dejstvo ponosni. In so ponosni. Njegov govor je odseval tudi njegov ponos na inštitucijo, kjer se je izobraževal.
Moteče je bilo le, da se tega dogodka niso udeležili nekateri lokalni politiki in veljaki. Tudi taki, ki bi po "defultu" morali biti tam. A ti, verjetno, niso zapisani Gimnaziji Murska Sobota.

Xxp7 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

GMS da je dala prvega predsednika????
Ali pa morda kateri od lokalnih vrtcev??

In navsezadnje, čemu hvala kdo ga je "dal", ko pa od tega ni bilo nobene koristi.

In reply to by buldog

Starejše novice