Tudi v Martjancih se soočajo z zbirnim mestom za odpadke, ki zaradi brezbrižnežev kazi podobo naselja.

V središču Martjancev je prostor, kjer so postavljeni kontejnerji za zbiranje različnih vrst odpadkov s strani prebivalcev tega naselja, ki je del občine Moravske Toplice. Za odvoz odpadkov je sicer zadolženo Komunalno podjetje Saubermacher - Komunala.

Čeprav je večina krajanov dobro ozaveščenih o pravilnem sortiranju odpadkov, se še vedno najdejo posamezniki, ki odpadke odložijo kar ob kontejnerjih in mečejo slabo luč na podobo zbirnega mesta in posledično celotnega kraja.

Mimo zbirnega mesta poteka tudi državna magistralna cesta Murska Sobota – Moravske Toplice in tako so še številni vozniki priča neprijetnim prizorom razmetanih odpadkov, ki nemalokrat končajo po bližnjih sadovnjakih in poljih, večkrat pa veter odpadke raztrosi kar po bližnjih dvoriščih.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Parsifal (nepreverjen)

na zalost je vecina taksih otokov v iston stanji..regionalna cesta tu nikaj nej krijva...krijve so budale..kere majo doma vrece za embalazo senki pa se izda vozijo na otok vse ka jin prijde pod roko..vecino nesnage pa rejsan odlozijo nedomacini...golazen prokleta..pa kontejneri na brijtofaj so glij tak puni vsega sranja..

..... (nepreverjen)

Ka pa postavlajo tej otoke, sakši doma plača za odvoz ka je pa vejkšoga pa se vozi na legalno odlagališče. Ukiniti tej otoke.

Parsifal (nepreverjen)

delno se strinjan..ci nega otokov de se se vec metalo v naravo..nej je fajn viditi v takson stanji eli se vseeno boukse kak taksi prizor viditi v naravi

In reply to by ..... (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

mogoce marsisto ne vej...tou ka odpelajo z otokov...zvagajo pa coj k poloznican v gospodinstva zracunajo...tak ka mislin ka obcine nemajo s ten niksoga stroska..ci se motin me naj sto popravi

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

ulica nori (nepreverjen)

Če plačujemo odvoz in vidijo ,da je odpada več naj pogostej odvažajo ampak za isto ceno ne dvigovati položnic ,kot jim je v navadi

..... (nepreverjen)

Ne bluzi zakoj bi pogosteje odvažali narod je velk ipacek, či bi lipou v vrečke dejvali ne bi bilou nika naroube. Se pa vijdi ka še kosovn eodpadke odlagajo zamazanci.

In reply to by ulica nori (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

V občini M. Toplice maj puno svetnikov, keri vse obečavajo pred volitvami, pa ka si zaslužijo dnevnice naj zdaj stražijo pred otoki, ker ovači bi že izglasovali ukinitev otokov, ker vsak more sam plačevati za svoje smeti, pa je to nepotrebna stvar, otoki namreč. Aja ne upajo si dati pobudo ali glasovati proti odlokom moravske občine, se bodo zamerili občinski upravi te pa nedo mogli fektati tintili, tintili.

. (nepreverjen)

Zoki je uzeu dnar od smeti in naredil zabojnike smeti pod zemljo, kot se za lublano spodob.

Ghost 2021 © (nepreverjen)

Vejpa občina Moravske Toplice ma zaposlenega "komunalnega inšpektorja" pa naj rit gene s pisarne, če je doubo službo po protekciji pa naj odpravi pomanjkljivosti?!
Kak drujgo pa majo pred svojin pragon nepravilnosti pa jih na občini Moravske Toplice ne vidijo!
Prikažen samo eden primer: ograček ali kak je tej rastlinjak pri Lipnici med M. Toplicami in Tešanovci, v katero iz rastlinjaka teče vo vrauča voda, te za njih ne valajo nikša pravila, kakšna temperatura vode se sme puščati v okolje in tou že dugo časa, če bi meli možnost na ton portali bi van gor dal slike?
Se pravi do kec je te mrtvo živlenje v toj Lipnici, če v njo teče vrouča voda?

Starejše novice