Violinist, kitarist, pevec in kantavtor Samo Budna je včeraj prvič stopil na oder Gledališča Park v Murski Soboti.

Samo Budna, širšemu občinstvu poznan iz skupine Posodi mu jürja, Beltinške bande in Marko bande, je na samostojno glasbeno pot stopil pred 10 leti. Za njim je več kot 25 let izkušenj, ki jih je proslavil v slogu, na odru, v družbi zvenečih imen slovenske glasbene scene, dolgoletnega sodelavca, Vlada Kreslina, Rudija Bučarja in Matevža Šaleharja - Hama, seveda v rodnem Ljutomeru.

Pod okriljem projekta Samo Budna & Band je izdal dva albuma “Manj je več” in “Za nazaj in za naprej”, na katerem je avtor večine besedil in instrumentalij, pri produkciji in aranžmaju pa je vključil odličnega slovenskega producenta in člana skupine Siddharta, Janija Haceta. Pri nastajanju so sodelovali še člani skupine Elevators Davor Klarič, Sergej Ranđelovič in Robi Pikl. Tudi večkratno sodelovanje s prekmurskim pisateljem Ferijem Lainščkom, je obrodilo sadove in s pesmijo “Sončna hiša” je na Slovenski popevki prejel nagrado strokovne žirije za mladega perspektivnega avtorja oz. izvajalca.

Včeraj je v Gledališču Park poskrbel za močne in misteriozne melodije rock'n'rolla ter jim dodal etno pridih. Uživali ste lahko ob večnih uspešnicah, kot so “Sanje so večne”, “Rdeče oči”, “Hvala ti mala” in “Ti od zgoraj”, kot ob novejši glasbi iz samostojne poti, kot “Sonce nad oblaki”, “Dnevu se slabo piše”, “Sončna hiša”, “Zate nocoj” in “Včasih ne veš”.

FOTO: Simon Koležnik

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ofeden (nepreverjen)

Biu san tan pa mi nej žau. Vrede je bilo.

F31 (nepreverjen)

Nejsan biu tan, pa nej žau. Vrede je bilo.

Starejše novice