Pedale je poganjalo 200 udeležencev 20. mednarodnega rally s starodobnih koles in starodobnih koles z motorji. Popeljali so se od beltinskega gradu do Melincev na Otok ljubezni v Ižakovce in nazaj v Beltince.

Letos mineva 20 let, odkar je Društvo starodobnikov - ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci prvič pripravilo panoramsko vožnjo s starimi kolesi po Beltincih in njeni okolici.

Zdaj so po dveh letih spet zavrteli pedale koles, tudi skupaj z gosti od blizu in daleč.

Letošnji 20. mednarodni rally s starodobnimi kolesi je bil posvečen prvemu ustanovitelju in predsedniku društva Avgustu Farkašu, pripravili pa so ga Društvo starodobnikov – ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci, občina Beltinci, Zavod za turizem, šport in kulturo Beltinci ter Krajevna skupnost Beltinci.

Ob tej priložnosti je delegacija članov društva Dimek Beltinci na beltinsko pokopališče odpeljala šopek cvetja in ga položila na grob prvemu predsedniku društva Dimek Avgustu Farkašu.

Udeleženci rallyja so se zbrali na grajskem dvorišču pri beltinskem gradu, kjer so jih voščili dobrodošlico in varno vožnjo po prekmurski ravnici.

Pred samim začetkom starta so člani Društvo za vzgojo in varstvo ptic Slavček Beltinci in Društvo gojiteljev malih živali Beltinci v zrak spustili 50 belih golobov kot sporočilo miru vsem. Preden se je začela vožnja so vsi skupaj zapeli Dimekovo himno in že se je kača kolesarjev popeljala na pot.

Vsi udeleženci so se za to priložnost oblekli v nekdanja oblačila svojih prednikov, nekateri pa so si na pot s seboj vzeli pleteni cekar iz ličja in v njega dali mrzlo vodo in malico.

Za krajši čas so se ustavili v športnem centru na Melincih in od tam so se popeljali na Otrok ljubezni v Ižakovce, kjer je bil malo daljši postanek z ogledom naravnih in turističnih zanimivosti, pripravili pa so tudi šaljive in zabavne kmečke igre med ekipami udeležencev.

Skupna dolžina 20. mednarodne kolesarske vožnje je bila dolga 12 kilometrov, kačo kolesarjev pa so med potjo spremljali policija, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Beltinci in društvo Potač Gančani.

Vse niti, da je letošnjo 20. mednarodno kolesarsko srečanje teklo gladko, je imel v rokah predsednik društva Dimek Slavko Horvat.

Tagi

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuntakinte (nepreverjen)

... te pa šče tej fajnščeki obstajajo?...

čista resnica (nepreverjen)

kuntakinte je bil negda v beltincaj velki oštarjaš gda so se še špriceri na metre pilij ...

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

S kolesi po prekmurski ravnici kot nekoč, ker nimajo vozniškega izpita ?

In reply to by čista resnica (nepreverjen)

59 (nepreverjen)

Zadravec pa z ponijon .Bože dragi

Cuzek (nepreverjen)

Ja ge pa te sou polanski püčki?

Starejše novice