Foto: Bojan Anton Kos
Dela v Murski Soboti se nadaljujejo. Tokrat je bilo možno rušenje odslužene stavbe zaznati tudi v poznih urah.

Kot smo že poročali, se je pred kratkim začelo rušenje nekdanje stavbe Potrošnika, kjer bo kmalu zrasel Mercatorjev trgovski center.

Rušilna dela se nadaljujejo s polnim tekom, tudi v poznih večernih urah.

Kaj vse bo nastalo v sklopu projekta?

Spomnimo, da naj bi skupna površina Mercatorjevega trgovskega centra naj bi obsegala približno 4.350 kvadratnih metrov, v sklopu projekta pa je poleg parkirišča predvidena še ureditev zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarskih stez ter otroško igrišče.

Foto: Bojan Anton Kos
Foto: Bojan Anton Kos
Foto: Bojan Anton Kos

Dela se nadaljujejo tudi danes. 

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Moja firma. Kdo bo lahko še tebe ljubil??????????????????

I hate people (nepreverjen)

Zato pa je vse to crknilo ka so taksni zarukanci kak ti tan delali.

In reply to by tuncika

p3p (nepreverjen)

Tak so delali tudi direktorje Potrošnika in tajnice pozno v noč so rušili in dol davali pa ksebi jemali

HojSS PRESS (nepreverjen)

Se vidi, da naši urbanisti nimajo pojma, kako se to dela drugje po Evropi in razvitem svetu.
Najmanj sem v center spada kakšen trgovski kompleks.
Tukaj je mesto za stanjovanjsko gradnjo in kakšno širitev državnih služb, ki jim že danes primanjkuje parkirišč zaradi slabega načrtovanja.
Pa upajmo, da bodo uredili krožišča, ker drugače bo kaos še večji !!!!!!!

Center mesta (nepreverjen)

Stanovanjska-spalna naselja ne sodijo v stroge centre mest ampak na periferijo. Ne sklicuj se na razvito evropi, ker prav tam se stanovalci izseljujejo iz centrov mest zaradi guzve in hrupa. Centri mest po evropi se spreminjajo v podrocja za turiste, trgovsko dejavnost in kulturne prireditve. Zastarela urbana politika kot smo ji prica v MS in vecini SLO mest brez urbanisticne vizije, je pripeljala do umiranja mestnih sredisc, kjer se na racun miru za stanovalce prepoveduje atraktivne dejavnosti in dogodke.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Super koncnooooo

Hrib (nepreverjen)

Nujno je potrebno odpreti poleg trgov.centra še kako dobro restavracijo,da se bodo turisti,ki pridejo v MS kaj dobrega spili in pojedli ker tega primanjkuje v MS dobra domača restavracija,ki bo ponujala domačo lokalno hrano

p3p (nepreverjen)

Vej pa maš Mensano v centri mesta pa je prazna, ka še naj enih pet restavracij napravijo, vej so pa obstoječe prazne in naj še par let tej Covid trpi vse ide zu-grunt

In reply to by Hrib (nepreverjen)

Dolenski Đanči (nepreverjen)

Super, ka do spucali tou sramoto v centri pa čiglij s trgovskin centron zaminijo. Ali mi je šče izdak zagonetka, ka v ton našon srmaškon Prekmurji z najmenšo kupno močjo najbole boute idejo. Ka bi tej župani kakšo fermo z delovnime mesti prpelali pa niti ednome ne grata.
Kak Carthago v Odrancaj, pa Krka in Cleangrad v Lotmerki pa Lek v Lendavi pa Arcont v Radgoni. Tou so ferme, ka cejle familije ptežijvlajo, kak negda Mura. Ka pa gnesden v Soboti?? Bouta na bouto. Pa v sakšoj par delovnij mest za minimalca. Klinc pa takši župani.

Minimalec123 (nepreverjen)

Ja seveda, s firmami ge se dela za minimalca mo sigurno zdignilo kupno moc. Za druge firme z visjo dodano vrednostjo pa nemamo kadra. Za osnovno in srednjesolsko izobrazbo je delo v Carthagoji vrh. Eni resno v pravlicaj zivejte. Za prekmurje je edino turizem dejavnost kera nas lejko iz dreka potegne. Samo kmeton je tezko tou razloziti. Vsi samo cakajo ka jin drzava pa zupani zdihtajo velke rabrike ge do v mejri do penzije malo delali pa dosta turkivali. Socializem je mrou lidje dragi. Fabrik kak so bilej negda pri nas vec nete vidli. Tisti ka pa slucajni pridejo pa pridejo samo zato ka te jin za drobiz delali.

In reply to by Dolenski Đanči (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Mercator je propala firma, poden podna. Hrvati so ga vničili, krijvi so pa naši politiki šteri so ga oudali Hrvaton. Samo ddbili delajo trgovski center v centri mesta. Tej center je obsojeni na propad. Stare mamce z blokov na Slovenakoj ulici do tü kipüvale 15 dek salame, pa dvej žemli. Policaji trbej priznagi, ka jd slovenako dobro zrikto, ali zdaj joj trbej dati vsebino. Vsebina so pa stanovanja z mladimi družinami. Na območjo Potrošnika bi lejko zohijdali neprofitno stanovanjsko sosesko za mlsde družine, nej pa trgovski center šteri de itak skouz prazen.

Kokolase (nepreverjen)

Ka boš ti nekomi gučo ka de delo na svojon privat zemljišči? Tan na lendavski je puno mesta za bloke nej pa ka se v center sili lidij keri do se te pritiževali nad hrupon. Malo smo mi več nej v Jugoslaviji, če ti je še nišče tou nej povedo.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Slovenci pametni so ga uničili!

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ja pa stanovanja tistim ka so na socialni v mesto naseliti ka jih muzika nede motila.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

black panter

končno en center v središči sobote,ka se nemo za vsako malenkost po toj kurčevi lendavski pa industrijski v gužvi vlačili v tej BTC...

Hrib (nepreverjen)

Potrebno je oživiti center mesta . Potrebno bo Diano oživiti ker ima potencial samo pravega človeka rabi. Ker turistov je iz leta v leto več. Lahko bi prihajali športniki v ms na priprave,zdravstvene usluge,lovci turizem,kulinarika,......

micikaaa (nepreverjen)

Kapitalizem je red in disciplina........EU je prihodnost....KUL na smetišče zgodovine.....CEPITE SE......

Cmicikaaaa (nepreverjen)

Kak te to, ce pa sef tvojoga idola sunta ostale drzave ka izstopijo iz EU. Orban neka bluzi kak bi naj oni, poljaki pa se sto izstopo iz EU. Ti pa tu maloumne objave na to temo. Vidin ka si se cepila ze s tretjin odmerkon.😂😂😂

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Twittoooo (nepreverjen)

Pozabla si na konci napisati - Druže Janša mi ti se kunemo!

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

ffran

Vsi pogoji za nadaljnji razvoj "lumpen" proletariata so podani, potrošnik se je potrošil z njim tudi "kovači" !

In reply to by Twittoooo (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Ka pa ostali rodovniki šarotari, kolmaniči, lanščaki, haklini, kočarce in vsi ostali priviligirani rodbinski botri

In reply to by ffran

. (nepreverjen)

Lejko še dijano porušite in zabetonirate grob.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice