Ribiška družina Murska Sobota je v sodelovanju s sekcijo za vijačenje, v nedeljo, 9. novembra, v gramoznici v Krogu pri Murski Soboti organizirala mednarodno tekmovanje v ribolovu na ribe roparice.

Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo 51 ribičev iz Ribiške družine Murska Sobota, ostalih pomurskih ribiških družin in ribiških družin iz ostalih koncev Slovenije. Kot gostje pa so se ribiškega tekmovanja na ribe roparice udeležili tudi ribiči iz sosednje države Madžarske in Hrvaške, ki so se razkropili okrog obrežja 36 hektarjev široke gramoznice v Krogu.

Zmagal z 71 centimetrov dolgo ribo

Največ ribiške sreče je imel David Vesel, ki je zasedel prvo mesto in je ujel največjo ribo dolgo 71 centimetrov. Drugo mesto je pripadlo Marku Pintariču in tretje mesto Darku Verniku, vsi trije so prejeli posebne nagrade v obliki ribe in praktične nagrade.

Skupno je bilo ulovljenih 63 rib, povprečna velikost posamezne ulovljene ribe je bila 54 cm, posebno nagrado pa je prejel najmlajši 7 letni ribič iz Hrvaške.

Ribiška družina s 30-letno koncesijo 

Predsednik Ribiške družine Murska Sobota Aleš Horvat je povedal, da je bil nad mednarodnim tekmovanjem nadvse zadovoljen, v veliko pomoč pa mu je bil vodja sekcije za vijačenje Rudolf Rajsar.

Voda v gramoznici v Krogu je sicer zaprta voda, pri čemer ima ribiška družina v tej gramoznici 30-letno koncesijo za upravljanje z vodo in ribjim zarodom. 

J.Ž.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Listen to radi… (nepreverjen)

Thank you very much for this information.I like This site! Thanks!
Live Turkey radio stations online. Listen to your favorite Turkey music for free without registering at Liveradios.online
Radyo dinle
FM radyo dinle
Canlı radyo dinle
Online radyo dinle
Listen to radio online
Ücretsiz radyo dinle
Canlı yayın dinle
Ücretsiz Canlı yayın izle

Starejše novice