Le 19 krajev v Sloveniji ima na zanimivih razglednih točkah nameščene klopce ljubezni, med njimi je od nedavnega tudi Lendava.

Nastanek izvirne zamisli pobudnikov te zanimive ideje je sicer nekoliko zavita v skrivnost, ampak popularnost prikupnih klopc nezadržno raste. Gre za lesene klopi s silhueto srca na naslanjalu, ena izmed najbolj obiskanih pa je klopca na Vogarju z razgledom na Bohinjsko jezero. Sedaj je prvo klopco ljubezni dobila tudi pomurska regija, saj je bila v soorganizaciji Planinskega društva Lendava, Mestne skupnosti Lendava in Občine Lendava, klopca ljubezni od minulega tedna postavljena tudi na razgledni točki v Lendavskih goricah.

Planinska zveza Slovenije aktivnosti postavljanja klopc ljubezni  podpira tudi preko svojih društev in članov, saj le-te spodbujajo ljudi h gibanju v naravi. V Sloveniji imamo srečo, da živimo na koščku zemlje, katerega lepote je vredno videti, doživeti in prehoditi, so zapisali na spletni strani lendavske občine.

Fotogenično razgledno točko v Lendavi lahko tako najdete v bližini kapelice Svete Trojice, ki ponuja izjemen razgled na valove vinorodnih lendavskih gričev in eno najbolj obiskanih znamenitosti v Sloveniji, razgledni stolp Vinarium. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost23232 (nepreverjen)

Vse klopce zalepljene z trakom, ka se človek nanč dol sejsti nemre, ka ga nebi zloben virus napadel, tu se pa odpira klopca. Pa kdo koga j*be?

čarni vrag (nepreverjen)

Ljubezen de dovoljena samoob uporabi zaščitne opreme, se pravi maske, skafandri, na najljubšon prijatelji pa pet olajgumijov.

Starejše novice