Pomurje je včeraj zajelo močno neurje, ki je povzročalo številne nevšečnosti.

Poplavljene ceste in kleti, uničen pridelek, podrta drevesa in izpad elektrike. To so posledice neurja, ki se je včeraj razbesnelo nad Pomurjem.

Območje občine Rogašovci je zajel močan naliv s točo, ki je klestila okrog petnajst minut. V naselju Pertoča so gasilci PGD Pertoča očistili okoli 200 metrov cestišču, kamor je neurje naneslo mulj, poroča Uprava za zaščito in reševanje. V Motovilcih so gasilci PGD Motovilci očistili okoli trideset metrov cestišča, na katerem je bilo blato, ki ga je nanesla meteorna voda z njive. 

Močan naliv s točo je zajel tudi Cankovo, kjer je voda zalila kletne prostore treh objektov, poplavila pet dvorišč in regionalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Cankova, PGD Domajinci, PGD Korovci in PGD Skakovci, kateri so izčrpali vodo iz poplavnega mesta v odtočni kanal, izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov, počistili poplavljeno cesto in počistili pet dvorišč. Izven naselja Skakovci je močan veter preko ceste podrl drevo. Gasilci PGD Skakovci so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Neurje s točo je zajelo tudi območje občine Tišina. Prišlo je do močnega naliva s točo v velikosti lešnika ter do izpada dobave električne energije. Na Pušči so gasilci PGD Pušča izčrpavali meteorno vodo iz dvorišč stanovanjskih hiš ter poplavljenih cestnih odsekov v naselju. S plastično folijo so delno prekrili strehe treh stanovanjskih objektov.

V Beltincih je v neurju zlomilo električni drog in je električni kabel visel čez cesto. Gasilci PGD Beltinci so kabel dvignil. O dogodku je bila obveščena tudi dežurna služba Elektra Maribor, še poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Brez elektrike več kot 3000 odjemalcev

Kakšno vreme nas čaka?

Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 25 do 29 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo dokaj sončno s popoldanskimi nevihtami.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zaskrbljen (nepreverjen)

To je že tretjič v zadnjih par mesecih, da je prišlo do izpada električne energije v RTP MURSKA_SOBOTA na izvodu VOD ČERNELOVCI.

berek (nepreverjen)

Svaka čast fotografu, res "dobre" slike avtov v luži vode...:P

Starejše novice