Ljubiteljski fotograf Bojan Sobočan iz Gomilic je v Turnišču odprl fotografsko razstavo na temo nasilja nad ženskami.

Bojan Sobočan se s fotografijo ukvarja že šest let, najraje fotografira razne prireditve in dogodke, veliko dela tudi z modeli, fotografira pa tudi naravo in akte. Precej pozornosti  posveča fotografiji na določeno tematiko v okviru kakšnega projekta.

Tokrat je v sodelovanju z Občino Turnišče v občinski dvorani odprl fotografsko razstavo na temo Nasilje nad ženskami. 

Želel je razbiti tabu temo

Fotografije govorijo življenjske zgodbe in so polne simbolike, saj je določene vrste nasilja težko prikazati v obliki fotografije. Fotograf je želel prikazati nasilje nad ženskami, družinsko nasilje in nasilje v naši družbi nasploh. Namen projekta je osveščati ljudi o problematiki nasilja v družinah.

Sobočan je povedal, da se je za tovrstno temo odločil, ker ga je presenetilo, koliko takšnega nasilja dejansko še obstaja za zaprtimi štirimi stenami. Po njegovem mnenju je nasilja nad ženskami še vedno veliko, ampak se o njem molči, ker gre za tabu temo. 

Pri projektu so mu pomagali številni

Gre za večji samostojni fotografski projekt, ki je trajal dlje časa, pri čerem so mu pa pomagali številni posamezniki in družbe.

Pri projektu so mu tako pomagali Mojca Pozvek, viažistka iz Murske Sobote in ambasadorja »Ne nasilju« Robi Markoja in Foina Zečiri. Sobočan je tesno sodeloval tudi s Foto-video klubom Lendava, Varno hišo Pomurja, prvim materinskim domov v Pomurju, zavetiščem za brezdomce in Društvom Bumerang sreče. 

Razstavo si bo moč ogledati do 30. novembra

J.Ž.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gasparini (nepreverjen)

Vse lepo in prav
ampak kdaj se bo začelo v taki meri osveščati javnost tudi glede ZELO visokega deleža samomorov moške populacije?
V 4 od 5 primerov je žrtev moški. Iz različnih stisk in tegob, kateri so tudi psihični pritiski partnerice.

In tukaj govorimo o nekaj sto primerov letno....

tuncika

Tisti moški ki dvigne roko nad ženo in otroke je vreden velikega obsojanja (pa 25 po riti).
Toda danes so moderne "agende" nasilja na žensko in otroki kot promocija feminizma, da se čimprej ustanovi "policija" za preglede na domu brez sodne odločbe.
Spoštovani fotograf, naredi še kakšno sliko nasilja žensk nad moškimi in otroki v družini. Pa poizkušaj sodelovati v projektu s kakšnim patriarhalnim , nevladnim društvom. URAVNOTEŽI SE SINE.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Kdaj pa bo razstava nasilje nad moškimi? Ženske se ne posložujejo fizičnega nasilja, one "izpraznijo" sovraštvo nad drugimi tako, da žrtev blatijo, o njem širijo govorice, neresnice in laži. Uničujejo torej socialno okolje okoli žrtve. Kar je veliko veliko hujše od fizičnega nasilja.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Fajn se smije kcoj pri sakšoj sliki in si dela reklamo.

Starejše novice