Policista med kontrolo naletela na kup odpadkov.

V torek sta policista v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega gozda, Gaj - ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke.

Med odpadki so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali - najverjetneje ovce in podobno.

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora.

O najdbi živalskih ostankov so policisti obvestili veterinarsko higienično službo in Medobčinski inšpektorat, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki je oziroma bo območje počistilo in odpadke odpeljalo.

Zoper oba kršitelja bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku,  zaradi kršitve Uredbe o odpadkih, ker sta odpadke odvrgla v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala in po Zakonu o veterinarskih merilih skladnosti, ker z živalskimi stranskimi proizvodi nista ravnala  in jih skladiščila v skladu z določili zakona, temveč sta jih odvrgla.

Mariborski policisti verjamejo, da bo pristojni prekrškovni organ zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Tole ni naenkrat tja prislo.

prekmurski123

Namlatiti ga

Zdravila, cepiva, (nepreverjen)

droge, injekcijske igle ... med. MAFIA

p3p (nepreverjen)

To so sigurno tja prinesli migranti po večinskem mnenju SDS

saeed20 (nepreverjen)

Starejše novice