Rastoča knjiga je v svojih dvajsetih letih od ideje prešla v projekt, ki postaja vse širši in to ne samo v Sloveniji. Družini krajev, ki so postavili obeležje Rastoče knjige, so se pridružili tudi Šalovci.

Skulptura, ki simbolizira človeka, kako izstopa iz knjige drugačen, kot je vstopil vanjo, je bila postavljena sicer že pred meseci, vendar je svojo slavnostno odkritje doživela nekoliko pozneje, točneje 21. decembra.

Na dogodku, ki se ga je udeležilo veliko domačinov in povabljenih gostov, so spregovorili predsednik društva Rastoča knjiga Boštjan Žekš, predstavnik Državnega sveta, vodstva Občine Šalovci ter Feri Lainšček.

Slednji je kot prvi s svojimi verzi iz pesmi Samota prispeval k »rasti« tega obeležja, zbranim pa je prebral tudi nekaj svojih pesmi v prekmurščini.

V krajšem kulturnem programu so sodelovali še učenci OŠ Šalovci, otroci iz vrtca pa so zaplesali nekaj plesov ter okrasili novoletno jelko. Obeležje je delo skupine domačih in tujih umetnikov.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
elita ms (nepreverjen)

z čin ste te to slikale?? z mikrovalovko?! kvazi novinare!

Svinja bradavičarka (nepreverjen)

Človek res več ne ve , ali bi se smejal , ali razjokal , očitno dober biznis , ta " rastoča knjiga ".

finispekter (nepreverjen)

Obcina Salovci,.... hahaha, sinonim za zadolzenost do vrha glave.

čarni vrag (nepreverjen)

Tej spomeniki rastoči knjigi, bi še najbole spadali na njive, ka bi strašili ptiče. Pa tudi oni spomenik pri lekarni spada v to kategorijo.

Starejše novice