Grajsko dvorišče je bilo včeraj večer prizorišče praznovanja stoletnice Gimnazije Murska Sobota. Koncert je potekal v okviru letošnjih Soboških dnevov.

Letošnje leto je kot kaže leto jubilejev. Enega takšnih je včeraj na grajski ploščadi obeležila tudi soboška gimnazija.

"Stotine odličnih glasbenikov je svoje prve nastope opravilo na šolskem odru soboške gimnazije, mnogi so tukaj izpilili glasbene sloge, zaigrali s sošolci v šolskem bandu in ponesli slovenski in prekmurski izraz v širši prostor," so ob tem zapisali na soboški gimnaziji.

Na oder grajskega dvorišča so stopili band Gimnazije Murska Sobota, Žiga Mekiš Recek, Doroja, Julie & Urh, Colov Voice, Špirit Band, Duo biciklin, Taja Časar, kantavtorki Anja Kutoš in Maruša Mujdrica ter mnogi drugi.

Na dokaj polnem grajskem dvorišču so se mnogi ob prijetni glasbi zagotovo vrnili v čase, ko so tudi sami obiskovali Gimnazijo Murska Sobota.

FOTO: Aljoša Gabor

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
olala1 (nepreverjen)

Ge so tej časi... Najbole v spomini mi itak Miloševička ostala :)
kama to pišeš? ka ščeš v ovo učilnico odijti?
ges bi najrajši bijla ka bi mejla magično palico pa pf pf pa bi vsi vse znali

lepa prireditev (nepreverjen)

Ena izmed redkih prireditev kjer so nastopili odlični glasbeniki, ki drugače delujejo tudi izven MS. Koga vse imamo za naše sosede, sploh ne vemo. Briljantno. Žalostno, da jih, nekatere, v tujini poznajo in cenijo bolj kot v domači Soboti.

Starejše novice