Minulo soboto je bila prestolnica v znamenju Pomurja, odvijala se je že četrta izvedba (Do)živimo v Pomurju.

Na osrednji tržnici na Pogačarjevem trgu v Ljubljani je spet zadišalo po pomurskih kulinaričnih dobrotah, »čüjla se je muzika« in »guč« Prekmurcev, Prlekov in tudi Podravcev.

Po treh izvedbah etno-turistične prireditve (Do)živimo v Pomurju, so tudi letos ponovili predstavitev raznolikih turističnih doživetij severovzhodnega konca Slovenije.

Od jutranjih ur so stojnice obiskovalcem ponujale polno informacij o turistični ponudbi in odlično kulinarično ponudbo.

Za raznoliko ponudbo na stojnicah so poskrbeli naslednji lokalni turistični ponudniki Razvojni zavod Puconci, Zavod za kulturo in šport Murska Sobota, Oljarna Štesl, Tinekov brod, Babičev mlin iz Veržeja, Zavod za kulturo in promocijo Goričko, Vulkanija, Turistično informativni center Moravske Toplice, Pomurska Madžarska Samoupravna narodna skupnost, LAS Goričko 2020, Javni zavod Krajinski park Goričko, Sadjarstvo Ficko, Eko socialna kmetija Kocljevina Prosenjakovci, Künštni Prleki, Turistično društvo Markovci, Vidov brejg, Okrepčevalnica in picerija Kučan in medijska stojnica TV AS s projektom Gorički Oli. 

V sklopu predstavitve je potekal tudi bogat kulturni program, v okviru katerega so se predstavili Tursitično društvo Markovci, Künštni Prleki, Kulturno umetniško Goričko, Folklorno društvo Vrbe Rogaševci, Ljudski pevci in pevke iz Hiše sadeži družbe Murska Sobota.

Posebno pozornost pa sta privabila tudi veliki in mali pozvačin, ki sta obiskovalce obdarila s sladkarijami in jih vabila k plesu.

S skupnimi močmi in ob podpori številnih društev so mimoidočim na privlačen način predstavili regijo.

Obiskovalci so svoje brbončice razvajali z odlično domačo kulinariko lokalnih ponudnikov, okusili so lahko specialitete, kot so langaš, dödöli, bograč in bujta repa

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lublančan (nepreverjen)

Katastrofa, v Ljubljani živin pa nihče od Prekmurcof neje čul za dogodek.
Nej čudno, ka nega nindri nikoga.

Bakofčar (nepreverjen)

Isto. Nigi nišče nej delo reklamo. Bar na internet bi lejko đali na prekmurske strani, ka jih gledamo....

Finn Kinsella (nepreverjen)

So far this year, I've worked online and am a full-time student. I'm using an online business opportunity I heard about that has made a lot of money. It's very simple to use, and I'm glad I found it. This is what I do.

Just open the link------------------------>>> https://topearner01.blogspot.com/

Taraaa (nepreverjen)

Katastrofa kaksna organizacija. Ena folklorna skupina na stojnici pa pomursko mleko v tetrapaki ojoooj. Vsaj za prekmursko kulinariko bi se lahko poskrbelo. Kuhanje bograča v velikem kotlu da diši po celi Ljubljani.

Starejše novice