Slavnostna seja s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj.

V kulturni dvorani v Puconcih je to soboto potekala osrednja slovesnost, s katero so v občini Puconci praznovali 21. občinski praznik. Slavnostno sejo so s kulturnim programom lepšali nastopajoči, udeležili pa so se je tudi predstavniki družbenega in družabnega življenja v občini, župani nekaterih pomurskih občin in številni občani. 

Potreba po pokrajinah

Župan Občine Puconci Ludvik Novak je v svojem nagovoru zbranim med drugim povedal:

»Država je močna, kolikor so močne lokalne skupnosti.« Te se predvsem na obrobju in podeželju soočajo s težavami financiranja in demografskimi težavami. »Tudi zato je potrebno vzpostaviti pokrajine.« 

Slavnostna govornica Alenka Bratušek je med drugim povedala, da delo v stranki želijo graditi in gradijo na spoštovanju človekovih pravic in svoboščin, zdravstvene storitve v državi pa, da morajo ljudem biti dostopne, ko jih potrebujejo.

»Pokojnine je potrebno dvigniti in ohraniti vero v medgeneracijsko sodelovanje. Dogovorili smo se tudi, za ureditev invalidskih in vdovskih pokojnin. Pokojnina je namreč z delom zaslužena pravica in ne socialni transfer,« je poudarila ministrica.

Potrdila pa je tudi obnovo in gradnjo nekaterih infrastrukturno potrebnih cestnih povezav, ki bodo v Občini Puconci poskrbele za večjo varnost udeležencev v prometu. 

Podelili priznanja in zahvalno listino

Ob tej priložnosti so na svečani seji podeliti še priznanja in zahvalo.

Priznanja Občine Puconci so prejeli Evgen Hodošček, Majda Kuhar in podjetje Goričanka. Veliko zahvalno listino so podelili skupini Prpraši, nagrado Občine Puconci je prejel TKŠD Pečarovci, priznanje župana Občine Puconci pa Milovan Jakovljević. 

20 let vrtca v Brezovcih, otvoritev investicijskih pridobitev

V nadaljevanju so v sklopu 21. občinskega praznika v športnem centru v Brezovcih slovesno otvorili investicijske pridobitve. Tako so lokalnim društvom in njihovim članom v uporabo predali tudi nov objekt ŠKTD Breza. Obeležili pa so še 20-letnico delovanja tamkajšnjega vrtca Čira-čara. Slovesnost so z nastopom obogatili vrtčevski otroci, v gosteh pa je nastopila klapa.

Praznovanja so se udeležili tudi predstavniki pobratenih občin iz Srbije, Madžarske, Hrvaške in Makedonije.

Danijel Škafar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice